Σκάνδαλο; Το hardware του SNES Classic είναι ολόιδιο με αυτό του NES Classic!

Εάν ανήκετε στους fans του retro gaming και της Nintendo σίγουρα θα περιμένετε με μεγάλη ανυπομονησία να πιάσετε στα χέρια σας τη νέα λιλιπούτεια κονσόλα και να της… πιείτε το αίμα! Ωστόσο, ίσως κάποιοι (που είναι μάλλον hardware gurus), ενδεχομένως να δυσαρεστηθούν από την είδηση που θέλει την Nintendo

να χρησιμοποιεί το ίδιο ακριβώς hardware του NES Classic στο SNES Classic.

To έγκριτο gaming site Eurogamer είχε πρόσφατα την ευκαιρία να «εξερευνήσει» τη νέα κονσόλα στα ενδότερα της και τελικά από ότι φαίνεται βρέθηκε ενώπιον της… μάλλον «άσχημης αλήθειας», καθώς το hardware είναι 99% ίδιο με το NES Classic! Συγκεκριμένα και οι δύο κονσόλες βασίζονται σε ένα SoC Allwinner R16 που φέρει 4 πυρήνες ARM Cortex A7 και το οποίο συνεργάζεται στον τομέα των γραφικών με μία ARM Mali 400 MP2 GPU. Και τα δύο συστήματα βασίζονται σε ένα Hynix DDR3 memory chipset με χωρητικότητα στα 256MB RAM και 512MB NAND storage. Ακόμη και η maximum ανάλυση που βγάζει η HDMI είναι στα 720p. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Nintendo δεν έκανε καμία αλλαγή με το SNES Classic, άλλα όλες οι αλλαγές συμβαίνουν στο πεδίο του software και των ειδικών τεχνικών που αφορούν στο emulation.

Με αυτό βέβαια τον τρόπο μάλλον καταρρίπτεται ο μύθος που ήθελε τη Nintendo να βγάζει ελάχιστα κομμάτια από το NES Classic, λόγω έλλειψης στα hardware parts. Επίσης, μία ακόμη παράμετρος είναι ότι οι hackers/modders θα μπορέσουν να «πειραματιστούν» ευκολότερα με τη νέα κονσόλα. Όπως και να ‘χει, με ίδιο hardware ή χωρίς, το μόνο βέβαιο είναι ότι το SNES Classic θα πουλήσει σαν τρελό!

The post Σκάνδαλο; Το hardware του SNES Classic είναι ολόιδιο με αυτό του NES Classic! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα