Battlefield 3: End Game DLC

Παρουσίαση του τελευταίου DLC.

Από την ημέρα που κυκλοφόρησε το Battlefield 3 έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα και έχει σχεδόν ένα εκατομμύριο premium accounts. Βλέποντας αυτήν τη επιτυχία, η Electronic Arts αποφάσισε να προσφέρει στους κατόχους του επιπλέον ώρες για να παίξουν μέσα από μια σειρά από DLC τα οποία καλύπτουν

κάθε γούστο.

Το πρώτο DLC ήταν το Back to Karkand όπου υπήρχαν ωραίοι χάρτες, ειδικά φτιαγμένοι για team play. Το δεύτερο, Close Quarters, θεωρήθηκε ως το καλύτερο map pack από τους λάτρεις της δράσης λόγω των μικρών χαρτών που θύμιζαν Call of Duty. To Armored Kill φαίνεται να ήταν η χαρά των engineers αφού έγιναν λίγο πολύ απαραίτητοι στην ομάδα για να φτιάχνουν τα τανκς που συνεχώς χαλάνε στους τεράστιους χάρτες του. Ύστερα ήρθε το Aftermath στο οποίο έκανε αίσθηση με το κατεστραμμένο από τον σεισμό τοπίο αλλά και τα πολλά easter eggs για να ανακαλύψετε.

Το End Game είναι το πέμπτο και τελευταίο expansion που θα δούμε στο Battlefield 3. Από την στιγμή που ανακοινώθηκε, υπήρξε μεγάλη ανυπομονησία για την κυκλοφορία του. Σε αυτό κάνουν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά οι μοτοσυκλέτες και επαναφέρεται ένα παλιό και αγαπημένο game mode. Εκτός αυτού, τέσσερις νέοι χάρτες που θα αναλύσουμε παρακάτω, καθώς και ένα νέο όπλο, συμπληρώνουν το όλο πακέτο.

Τα πιο ποιητικά τοπία
Όπως συμβαίνει σε κάθε DLC, έτσι και στο End Game, έχουμε νέους χάρτες για να παίξουμε τα multiplayer modes. Τα maps όμως εδώ έχουν κάτι κοινό και δεν μιλάμε για το μέγεθός τους ή την χώρα στην οποία βρίσκονται. Αναφερόμαστε στο ποιητικό κομμάτι που εισήγαγαν οι developers και που κάνει τα μέρη αυτά να ξεχωρίζουν. Οι χάρτες είναι τέσσερις και ο καθένας από αυτούς αντιστοιχεί σε μια από τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Από το κατεστραμμένο περιβάλλον του Aftermath, έχουμε περάσει σε κάτι τελείως διαφορετικό που το κάνει το gameplay τόσο ενδιαφέρον. Ο πρώτος χάρτης ονομάζεται Kiasar Railroad και βρίσκεται στην πόλη Kiasar του βόρειου Ιράν. Η εποχή του είναι η Άνοιξη και το μέρος περιβάλλεται από λόφους που αποτελούν τέλεια κρυψώνα σε περίπτωση που θέλετε να μην γίνετε αντιληπτοί από τον εχθρό. Επίσης είναι το ιδανικό μέρος για να κάνετε ωραίες σούζες και φιγούρες με τα Dirt Bikes (μηχανές) περνώντας τον χρόνο σας ευχάριστα με φίλους.

Ο δεύτερος χάρτης ονομάζεται Nebandan Flats και βρίσκεται σε μια ερημική περιοχή στο ανατολικό Ιράν. Η εποχή του είναι το καλοκαίρι γι' αυτό και θα δείτε τον ήλιο να σας χτυπάει αλύπητα. Ο μοναδικός τρόπος για να παίξετε εκεί είναι…. τρέχοντας αφού ο χάρτης δεν προσφέρει κανένα καλό μέρος για κάλυψη και ειδικά όταν τα εχθρικά αεροπλάνα είναι πολλά.

Για το φθινόπωρο η DICE δημιούργησε το Operation Riverside, ένα χάρτη στο βόρειο Ιράν ο οποίος είναι φτιαγμένος κυρίως για τις μηχανές (όπως και ο Kiasar Railroad άλλωστε). Κλείνοντας με την εποχή του χειμώνα, ο Sabalan Pipeline είναι ο κατάλληλος χάρτης για να παίξετε το Conquest mode. Οι developers αποφάσισαν να τον προσθέσουν στο προηγούμενο DLC ύστερα από το θετικό feedback που πήραν όταν εισήγαγαν άλλον έναν χιονισμένο χάρτη, τον Alborz Mountains.

Επιστροφή στα παλιά
Το τελευταίο DLC δεν θα αφήσει κανέναν δυσαρεστημένο αφού η DICE έχει φροντίσει να ικανοποιήσει ακόμα και τους παλιούς οπαδούς της σειράς. Έτσι, αποφάσισε να επαναφέρει δύο game modes τα οποία υπήρχαν σε προηγούμενα Battlefield και πιο συγκεκριμένα στα Battlefield 1942, Battlefield 1943 και Battlefield 2: Modern Combat. Τα δύο αυτά game modes δεν είναι άλλα από το Air Superiority και το Capture the Flag.

Στο Air Superiority καλείστε να πολεμήσετε σε ένα lobby που χωράει μέχρι και 24 παίχτες για την κυριαρχία, αυτή τη φορά στον αέρα. Οι περιοχές που πρέπει να «κατακτήσετε» δεν είναι γύρω από κάποια σημαία αλλά κοντά σε Ζέπελιν. Για να θεωρηθεί κατεκτημένο ένα από τα Ζέπελιν, πρέπει να βρίσκεστε σε απόσταση το πολύ 280 μέτρων. Όλοι οι παίχτες κάνουν spawn σε jet το οποίο βρίσκεται ήδη στον αέρα και δεν μπορούν να βγουν από το όχημα ούτε να το προσγειώσουν με σκοπό να το σταματήσουν. Ο κίνδυνος να συγκρουστείτε (είτε με φίλους είτε με εχθρούς) είναι τεράστιος γιατί ο χειρισμός των jet, όπως ήδη ξέρουμε, είναι κάτι που δύσκολα θα συνηθίσετε στο Battlefield 3.

Όσο για το Capture the Flag, είναι το γνωστό mode όπου πρέπει να πιάσετε τη σημαία της αντίπαλης ομάδας και να την τοποθετήσετε στη δική σας βάση μέσα σε ορισμένο χρονικό διάστημα. Η ιδιαιτερότητα εδώ είναι ότι σε περίπτωση που οι εχθροί πάρουν την σημαία σας και εσείς τη δική τους, για να μαζέψετε τους πόντους και να κερδίσετε θα πρέπει να σκοτώσετε πρώτα τον εχθρικό σημαιοφόρο. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να επαναλάβετε τα ίδια βήματα μέχρι να λήξει το timer. Ο αγώνας αυτός είναι δύσκολος και απαιτεί ομαδικότητα και λίγη τύχη αφού εκτός από τους οπλισμένους εχθρούς, μπορεί να πεθάνετε από νάρκη M15 AT, εχθρικά ελικόπτερα Viper και Little Bird, αλλά και από τανκς.

Νέα οχήματα
Λόγω της θεματολογίας του End Game, προστέθηκαν AA (Anti-Air) vehicles τα οποία είναι ειδικά στο να επιτίθενται στα εναέρια οχήματα. Χαρακτηριστικά τους είναι το μεγάλο κανόνι που βρίσκεται στο πίσω μέρος, η μεγάλη ταχύτητα και η χωρητικότητά τους. Υπάρχει ένα AA vehicle για κάθε faction, το Αμερικάνικο που ονομάζεται HMMWV ASRAD και το Ρωσικό Vodnik AA. Το ειδικό κανόνι που έχουν είναι πολύ δυνατό αφού μπορεί να κάνει disable ακόμα και ένα τανκ!

Το διασκεδαστικό στοιχείο είναι τα νέα Dirt Bikes τα οποία έρχονται να αντικαταστήσουν τα ATV και τα Jeep που χρησιμοποιούσατε μέχρι χθες. Με τα Dirt Bikes, εκτός από σούζες, μπορείτε να εκτελείτε ψηλά άλματα και να περνάτε πάνω από τανκς! Η γρηγοράδα τους είναι αυτή που τα χαρακτηρίζει, όπως και η δυνατότητα να περνάνε μέσα από στενές περιοχές στις οποίες δε χωράει κανένα άλλο όχημα. Τα μόνο αρνητικό είναι ότι καταστρέφονται πολύ εύκολα και ότι είναι πολύ εύκολο να σας πυροβολήσουν ενώ οδηγείτε.

Τέλος, το αεροπλάνο AC-130 συνεχίζει και στο End Game DLC, αλλά χωρίς τα κανόνια που είχε στο Armored Kill. Μπορείτε να κάνετε spawn μέσα στο αεροπλάνο, είτε πεζός είτε μέσα σε ενισχυμένο όχημα τύπου IFV το οποίο θα πέσει με αλεξίπτωτο λίγα δευτερόλεπτα αφού κάνετε spawn. Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που μπορείτε να πέσετε από αεροπλάνο με αλεξίπτωτο ενώ βρίσκεστε σε όχημα.

Τελικές σκέψεις
Το End Game είναι το τελευταίο DLC που θα δούμε για το Batllefield 3 και αξίζει να το προσθέσετε στην συλλογή σας. Το περιεχόμενο δεν είναι αυτό που θα λέγαμε με μια λέξη "συναρπαστικό" αλλά δεν θα αφήσει κανέναν οπαδό της σειράς απογοητευμένο. Προσθέτει τέσσερα νέα maps και τρία νέα οχήματα, ένα εκ των οποίων είναι οι πολυδιαφημισμένες μηχανές τύπου Motocross. Παρόλα αυτά, θα ήταν πολύ καλύτερο εάν στον οπλισμό βλέπαμε κάποιο νέο SMG και όχι το μικρό...πιστολάκι M1911 S Tac που προστέθηκε.

Όσοι είστε συνδρομητές Battlefield 3: Premium έχετε ήδη στα χέρια σας το End Game από τις 5 Μαρτίου για το PlayStation 3, ενώ για PC και Xbox 360 κυκλοφόρησε στις 12 του ίδιου μήνα. Αν όμως δεν είστε συνδρομητές του Battlefield 3: Premium, τότε θα μπορέσετε να αποκτήσετε το τελευταίο DLC της σειράς στις 19 Μαρτίου για το PS3 με κόστος 14.99 ευρώ και στις 26 του μηνός για PC και Xbox 360 (1200 Microsoft Points).

Keywords
Τυχαία Θέματα