Guild Wars 2: Heart of Thorns expansion

Ανακοινώθηκε επίσημα. Mastery system, νέο profession και προσθήκες στο PvP.

Η ArenaNet αποκάλυψε επίσημα το Heart of Thorns, το πρώτο expansion του Guild Wars 2.

Οι φήμες για το expansion pack του παιχνιδιού άρχισαν να φουντώνουν την προηγούμενη εβδομάδα όταν η ArenaNet κυκλοφόρησε το φινάλε της δεύτερης σεζόν των

Living World story updates. Την ίδια στιγμή, η NCSoft είχε ήδη δηλώσει το όνομα του expansion ως trademark και το μόνο που έμενε πλέον ήταν η επίσημη τοποθέτηση της εταιρείας ανάπτυξης, κάτι που έγινε τελικά στο Guild Wars 2: Beyond the Point of No Return panel που έλαβε χώρα στα πλαίσια της έκθεσης PAX South στο Τέξας της Αμερικής.

Το expansion θα σας στείλει στα βάθη Maguuma Jungle, όπου κρύβεται ο μεγαλύτερος κακός του παιχνιδιού, ένα elder dragon με το όνομα Mordremoth. Όπως μπορείτε να δείτε και στο τρέιλερ παρακάτω, προστίθενται αρκετά νέα στοιχεία όπως καινούριες classes, νέα weapon types, περισσότερες περιοχές για να εξερευνήσετε και νέοι εχθροί που πρέπει να εξοντώσετε. Επίσης, η περιπλάνησή σας στον κόσμο του παιχνιδιού θα γίνεται και με έναν νέο τρόπο, αφού το expansion θα περιλαμβάνει gliders, τα οποία τα έχουμε γνωρίσει και στο ArcheAge.

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι το Heart of Thorns δε θα περιλαμβάνει ούτε μεγαλύτερο level αντικειμένων που θα "ακυρώνουν" το ήδη υπάρχον gear, αλλά ούτε και μεγαλύτερο level cap στους χαρακτήρες! Σύμφωνα με τον Mike O'Brien, πρόεδρο και συνιδρυτή της ArenaNet, το expansion θα επικεντρωθεί στο να προσφέρει περισσότερο και δυσκολότερο content, καθώς και προσθήκες και αλλαγές που αφορούν το quality of life, την βελτίωση της γενικότερης εμπειρίας δηλαδή του παιχνιδιού.

http://www.youtube.com/watch?v=IOUk2y0K2m8


Mastery system, Specializations και Professions
Για να μπορέσετε να ανταπεξέλθετε ενάντια στους νέους -δυνατότερους- εχθρούς, κάθε profession (αρχέτυποι-classes) θα αποκτήσει νέα skills και abilities. Αυτό θα γίνει πρώτον μέσω του Mastery system και δεύτερον μέσω των Specializations. Ολοκληρώνοντας challenges και story pieces στο Heart of Thorns, θα αποκτάτε Mastery points τα οποία θα μπορείτε να ξοδέψετε για να αγοράσετε νέα abilities.

Τα abilities αυτά θα είναι account-wide, δηλαδή αποκτώντας τα με έναν χαρακτήρα, θα ξεκλειδώνονται αυτόματα για όλους τους χαρακτήρες του λογαριασμού σας, ως εκ τούτου δε θα χρειαστεί να κάνετε ατελείωτο grinding. Τα Mastery skills περιλαμβάνουν abilities όπως την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε glider, να μάθετε τις γλώσσες και το lore των αρχαίων πολιτισμών της Maguuma Jungle ή ακόμα και combat abilities. Το Mastery system θα επηρεάσει και το crafting, δίνοντάς σας την ευκαιρία να φτιάξετε legendary weapons πιο εύκολα.

Τα Specializations είναι επίσης ένα νέο χαρακτηριστικό που υπόσχεται να αλλάξει τις κλάσεις στο Guild Wars 2 και να τους δώσει μια νότα φρεσκάδας. Θα σας δίνουν πρόσβαση σε νέους τύπους όπλων για το class σας, καθώς και σε νέα traits, skills και μηχανισμούς που μπορούν να αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που παίζετε μια κλάση. Για παράδειγμα, ως Ranger θα μπορούσατε να επιλέξετε να κάνετε specialize σε Druid, αποκτώντας healing και utility skills και την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε περισσότερα weapon types. Τα Specializations του κάθε profession θα αποκαλύπτονται ένα-ένα ανά τακτά χρονικά διαστήματα πριν την κυκλοφορία του expansion, στο οποίο θα προστεθεί επίσης ένα νέο profession, αυτό του Revenant, ενός χαρακτήρα που χρησιμοποιεί heavy armor και θυμίζει κάτι ανάμεσα σε Ritualist και Dervish.

PvP και Guild Halls
Όσον αφορά το player-vs-player, η ArenaNet θέλει να συνεχίσει την παράδοση των μεγάλων μαχών στο World-vs-World mode, φέρνοντας περισσότερο στο προσκήνιο τα objectives. Προστίθεται ένα νέο map με την ονομασία Borderland, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία ανάπτυξης είναι το μεγαλύτερο που έχει δημιουργήσει έως τώρα. Όσον αφορά το μικρότερης κλίμακας PvP, το expansion θα περιλαμβάνει ένα καινούριο mode, το Stronghold, το οποίο θα είναι μια βελτιωμένη έκδοση των PvP modes του πρώτου Guild Wars. Σε αυτό θα πρέπει να μαζέψετε resources, να αγοράσετε στρατιώτες και να επιτεθείτε στο stronghold της αντίπαλης ομάδας.

Η προσθήκη των guild leaderboards θα ενθαρρύνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των guilds, στοιχείο που είχε ζητήσει το community του παιχνιδιού. Στα των guilds συναντάμε ακόμα μια σημαντική προσθήκη, αυτή των Guild Halls, τα οποία θα μπορείτε να χτίσετε. Εκεί θα μπορείτε να μαζευτείτε με τα υπόλοιπα μέλη της guild και να προετοιμαστείτε για τα group activities, ενώ κάθε guild hall που χτίζετε θα δέχεται αναβαθμίσεις.

Το πρώτο expansion του Guild Wars υπόσχεται να προσθέσει αρκετό περιεχόμενο για να παίξετε, group content υψηλής δυσκολίας, νέα boss battles, storylines και events, καθώς και καινούριες περιοχές για να εξερευνήσετε. Η αλλαγές στα professions και στο PvP δείχνουν να έχουν επίσης αρκετό ενδιαφέρον και μένει να δούμε πώς η απουσία υψηλότερου level cap θα επηρεάσει το παιχνίδι.

Έκπτωση 75% στο Guild Wars 2
Εν τω μεταξύ, το Guild Wars 2 πωλείται αυτό το σαββατοκύριακο με έκπτωση 75%, με την τιμή της Digital Heroic Edition να πέφτει στα 10€ και το κόστος της Digital Deluxe Edition να φτάνει τα 15€. Η κανονική τιμή των δύο παραπάνω εκδόσεων είναι στα 39.99€ και 59.99€ αντίστοιχα, οπότε είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τσιμπήσετε το MMORPG της ArenaNet σε τιμή... χώμα! Μπορείτε να το αποκτήσετε μέσα από το επίσημο site του παιχνιδιού.

Διαβάστε το review του Guild Wars 2 από την Χριστιάνα Θάνου, δείτε το video review και συζητήστε όλα τα νέα του παιχνιδιού στο αντίστοιχο topic στο forum του GameWorld.

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η ημερομηνία διάθεσης του Guild Wars 2: Heart of Thorns expansion.

Keywords
Τυχαία Θέματα