LG G2 Lite και L Lite, Android στατιστικά

Νέο Roll-out αναβάθμισης για Android κινητά και δύο νέα smartphones από την LG.

Μήπως είχατε αγχωθεί ότι μετά απ’ όλες τις ανακοινώσεις των νέων κινητών θα υπάρχει περίοδος αδράνειας; Όχι βέβαια. Οι Google, Sony και Htc και λοιπές

φροντίζουν για την ανανέωση της γκάμας τους. Ο κύριος άξονας των προσφατων νέων είναι το roll-out των Android 4.4.4 και 5.0.

Ποια Android λειτουργικά χρησιμοποιούνται
Η Google ανακοίνωσε τα αποτελέσματα σε ότι έχει να κάνει με την διανομή και την αναβάθμιση των συσκεύων Android από τις χαμηλότερες εκδόσεις σε 4.4 και 5.0. Αναλυτικότερα, το μεγαλύτερο μερίδιο έχουν τα 4.1, 4.2 και 4.3 με ποσοστό 50.9% κάτι που φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα.

Το 5.0 Lollipop δεν φαίνεται πουθενά γιατί δεν βγήκε παρά μόνο πριν από ελάχιστο καιρό. Το 4.4 συνεχίζει ακάθεκτο προς το μεγαλύτερο μερίδιο, με ποσοστό τον Οκτώβρη ίσο με 30.2%.


Η HTC ανακοίνωσε την αναβάθμιση των HTC ONE (M7 και M8) σε Android 5.0 μέσα στις επόμενες μέρες και δήλωσε ότι έλαβε τον βασικό κώδικα και τώρα δουλεύει στην αναβάθμιση για το HTC Sense της. Η Ταϊβανέζικη εταιρεία ευελπιστεί να αυξήσει τις πωλήσεις της. Χρειάστηκε μόλις έξι μήνες για να παραδώσει ένα εκατομμύριο ONE M8, Butterfly 2 και 816 σε σχέση με πέρυσι που χρειάστηκε για το ίδιο νούμερο έναν χρόνο για τα Μ7 και Βutterfly κάτι που κάνει τους υπεύθυνους να χαίρονται ελπίζοντας ότι θα "χτυπήσουν" την συντοπίτισσα τους, Asus.

Η Sony έχει ξεκινήσει την κλασική πλέον αναβάθμιση σε 4.4.4 σε όλες τις πρόσφατες συσκευές με τελευταίες να είναι τα Z2 και Ζ2 tablet. Επίσης, αυτά θα λάβουν και επιπρόσθετες αναβαθμίσεις made by Sony για να βελτιώσουν τον ήχο και την ποιότητα του στις συσκευές της.

LG και Google
Σε νέα συμφωνία ήρθαν η LG και η Google για μία μακροχρόνια σχέση με κοινές συσκευές, τεχνολογίες και πατέντες. Πιο συγκεκριμένα, οι δύο τους θα έχουν μία κοινή συμφωνία πάνω στις πατέντες (κάτι το συνηθισμένο στον χώρο της τεχνολογίας). Συμφώνησαν ώστε να μην υπάρχουν διαφωνίες και δικαστικές διαμάχες για τις νέες πατέντες που θα προκύψουν το επόμενο διάστημα (5 με 10 χρόνια και όχι 6 ή 12 μήνες μόνο) ώστε να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη των προϊόντων τους. Πέρυσι η LG ήταν αυτή που δημιούργησε το Nexus 5 της Google.

Άλλα νέα από την Νοτιοκορεάτικη εταιρεία είναι η ανακοίνωση δύο νέων κινητών, των G2 Lite και L Lite στο βραζιλιάνικο site της. Το Lg G2 lite είναι κατώτερο του G2 mini με WVGA 4.5 ίντσες οθόνη, τετραπύρηνο 1.2 GHz επεξεργαστή Snapdragon και 1GB RAM. Θα φέρει 4 GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου και Android 4.4 λειτουργικό σε συνδυασμό με 8 Megapixel κάμερα πίσω και VGA μπροστά. Η τιμή του (αν και δεν θα έρθει στην Ευρώπη το προσεχές διάστημα) θα ανέρχεται στα 200 ευρώ. Στα ίδια ακριβώς πλαίσια κινείται το Lg L Prime αλλά με 5 ίντσες οθόνη και 8 GB εσωτερικό χώρο. Τέλος, θα έχει 2460 mAh μπαταρία, μεγαλύτερη, σε σχέση με την 1820 mAh του Lg G2 Lite και 210 ευρώ.
Συμπεράσματα
Η Google αναμφισβήτητα δεσπόζει πάνω απ’ όλους που χρησιμοποιούν Αndroid. Είναι δικό της, της ανήκει και θέλει να γίνονται όλα σωστά. Με το Project ARA θέλει να δώσει την δυνατότητα σε όλους να αποκτήσουν την αρκετά καλή -σε γενικές γραμμές- εμπειρία Android και παράλληλα να αυξήσει τα κέρδη της. 20 APIs έχει αλλάξει μέχρι τώρα η Google θέλοντας την όσο καλύτερη και απροβλημάτιστη εμπειρία γίνεται. Οι κατασκευαστές βλέπουν ότι τα Android πουλάνε και φροντίζουν να αναβαθμίζουν τις συσκευές τους.

Για μια πιο εκτενή ματιά για το Project ARA διαβάστε το σχετικό άρθρο. Επίσης, συζητήστε για τα κινητά στο αντίστοιχο subforum του GameWorld.

Keywords
Τυχαία Θέματα