Windows 8 Apps στο Xbox One

Μία σημαντική κίνηση από την Microsoft.

Κατά την διάρκεια του τελευταίου συνεδρίου της Microsoft, ο Steve Guggenheimer, αντιπρόεδρος του τμήματος Developer and Platform Evangelism, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες οι εφαρμογές των Windows 8 να υποστηρίζονται από τις κονσόλες της επόμενης γενιάς (εννοώντας έτσι το Xbox

One). "Το Xbox One έχει δύο engines, αυτή των games και την αντίστοιχη των Windows 8. Οπότε θα ήταν λογικό να δημιουργήσουμε applications από τα Windows 8" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Guggenheimer.

Η Microsoft προσπαθεί να εντάξει στην κονσόλα της όσο το δυνατόν περισσότερα χαρακτηριστικά. Η αφαίρεση χρεώσεων των updates στους developers και η υποστήριξη της Unity game engine, είναι μόνο μερικά από τα θετικά βήματά της. Η σημαντικότερη όμως κίνηση ήταν η απόσυρση της πολιτικής της για τα μεταχειρισμένα. Η Sony και η Nintendo επιτρέπουν στους developers να ανεβάσουν ελεύθερα τις εφαρμογές και τα games στα PSN και eShop αντίστοιχα. Η Microsoft δεν κάνει το ίδιο στο Xbox Live τουλάχιστον ως προς το αρχικό ποσό που απαιτείται να καταβληθεί. Με την κίνηση αυτή μέσω των Windows 8, όσοι αναπτύξουν apps για το λειτουργικό αυτό σύστημα θα μπορέσουν πιθανότατα να τα κάνουν port στο Xbox One, αν η Microsoft δεν εισάγει φραγμούς. Αν καταφέρουν λοιπόν οι ανεξάρτητοι developers να ανεβάζουν έστω κι έτσι τις εφαρμογές και τα games τους στο Xbox One (μέσω της "πλάγιας οδού") αυτό θα είναι κάτι σημαντικό για την αμερικάνικη εταιρεία, η οποία έχει ακούσει έντονη κριτική για την πολιτική της, ειδικά κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Τα Windows 8 apps που αποτελούν games είναι πολλά και περιλαμβάνουν τα Fruit Ninja, Cut the Rope, Skulls of the Shogun και πολλά ακόμη παιχνίδια. Φανταστείτε τα λοιπόν αυτά στο Xbox One με σε χαμηλή τιμή αγοράς.

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη τύπου της Microsoft στη φετινή E3.

Keywords
Τυχαία Θέματα