Ημερομηνίες των The Elder Scrolls V: Skyrim expansions στο PS3

Τα Dawnguard και Hearthfire expansions έφτασαν επιτέλους στην κονσόλα της Sony! [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση 18/1] Δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα. Η Bethesda ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες στο blog της ότι τα expansions του The Elder Scrolls V: Skyrim με τίτλο "Dawnguard" και "Hearthfire" θα κυκλοφορήσουν (επιτέλους) στο PlayStation 3.

Ο λόγος που καθυστέρησε

η κυκλοφορία τους είναι λίγο έως πολύ γνωστός. Το Skyrim αντιμετώπιζε πρόβλημα με πεσμένα frames στο PS3 κατά τους πρώτους μήνες κυκλοφορίας του. Τόσο η "βαριά" engine και ο τεράστιος κόσμος του, όσο και η τεχνολογία του PS3 δεν επέτρεψαν στην Bethesda να το υλοποιήσει όπως θα ήθελε. Ύστερα από πολλούς μήνες δουλειάς, οι developers κατάφεραν να αναπτύξουν σωστά τα DLC και για τους κατόχους του PlayStation 3 που τα περίμεναν με ανυπομονησία.

{youtube}ygw6ZzzNn8o|400|300{/youtube}

Αμφότερα θα κυκλοφορήσουν τον Φεβρουάριο. Στις 5 Φεβρουαρίου αναμένουμε επίσης για PC το τρίτο expansion του Skyrim με τίτλο "Dragonborn", το οποίο έχει ήδη κυκλοφορήσει στο Xbox 360. Εκείνες τις ημέρες αναμένεται να λανσαριστεί και στο PS3 (μας ανησυχεί βέβαια λίγο η μη ανακοίνωση ακριβής ημερομηνίας!) Αμέσως μετά το Dragonborn, η Bethesda αναμένεται να λανσάρει κατά σειρά στο PS3 το Hearthfire (δεύτερο expansion) και το Dawnguard (πρώτο expansion). Θα ακολουθήσει δηλαδή...ανάποδη σειρά. Συνεπώς όσοι δεν τα έχετε παίξει, μπορείτε να αναμένετε έως ότου κυκλοφορήσουν και τα τρία. Η Bethesda θα πουλήσει τα τρία expansions το PS3 σε τιμή 50% χαμηλότερη από την αρχική τους στο Xbox 360, ώστε να μπορέσει να "γλυκάνει" τους κατόχους της κονσόλας για την μέχρι τώρα καθυστέρηση.

Διαβάστε το review του The Elder Scrolls V: Skyrim και του πρώτου expansion, με τίτλο Dawnguard. Για τα άλλα δύο DLC δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα έχουμε review στο GameWorld. Βλέπετε, η Bethesda δεν στέλνει κώδικες για κανένα από τα τρία expansions.

[UPDATE 4/2] Η Bethesda ανακοίνωσε επιτέλους τις ημερομηνίες κυκλοφορίας των expansions του The Elder Scrolls V: Skyrim στο PlayStation 3!

Το Dragonborn θα μας έρθει την άλλη Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου. Το Heartfire θα ακολουθήσει την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου και ο..."κύκλος των χαμένων DLC" θα ολοκληρωθεί με το Dawnguard την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου. Επομένως, με το PlayStation Store Update θα μπορείτε από την επόμενη εβδομάδα να αγοράσετε από ένα expansion κάθε φορά.

Αξίζει βέβαια να τονίσουμε ότι η σειρά κυκλοφορίας είναι ανάποδη! Δηλαδή το Dawnguard που ήταν το πρώτο expansion θα κυκλοφορήσει τελευταίο στις 26/2. Θα έχουν προηγηθεί το δεύτερο Heartfire και το πρώτο Dragonborn.

Η επίσημη ανακοίνωση της Bethesda αφορά την Αμερική και οι επίσημες ημερομηνίες είναι μία μέρα πριν από αυτές που σας αναφέρουμε, ακριβώς διότι το αμερικάνικο PSN πραγματοποιεί update κάθε Τρίτη. Ωστόσο, σε τέτοιες περιπτώσεις και ειδικά σε αυτή της Bethesda, το πιθανότερο είναι ότι μία ημέρα μετά θα μπορέσετε να χαρείτε τα expansions. Άλλωστε, εδώ έχουμε να κάνουμε με πολλούς μήνες αναμονής και οποιαδήποτε καθυστέρηση θα μετρούσε εις βάρος της Bethesda.

Αναμένουμε ακόμη νεότερα για το δωρεάν patch 1.8 του The Elder Scrolls V: Skyrim, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί από την Sony για ανέβασμα στο PlayStation Network.

Keywords
Τυχαία Θέματα