FoodChain

Ενα σημαντικό κεφάλαιο της Φυσικοχημείας έχει να κάνει με την «ωσμωτική πίεση». Από το γιατί δεν μπορούμε να επιζήσουμε πίνοντας θαλασσινό νερό μέχρι τη διαδικασία που κάθε χρόνο ακολουθούμε για να φτιάξουμε ελιές στο σπίτι, μπορούμε να τα καταλάβουμε όλα αν ξέρουμε τουλάχιστον μερικά πράγματα γύρω από τις συνθήκες δημιουργίας αυτής της πίεσης. Βάζοντας ένα καρότο μέσα σε ένα πυκνό διάλυμα νερού με αλάτι σε λίγες ώρες διαπιστώνουμε ότι τα κύτταρά του έχουν διαλυθεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα