Το πάγκρεας υποφέρει από το... κρέας

Σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης επεξεργασμένου κρέατος, όπως το μπέικον και τα λουκάνικα, και του καρκίνου του παγκρέατος, ανακάλυψαν ερευνητές στη Σουηδία. Οι ειδικοί από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα στη Στοκχόλμη αναφέρουν με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «British Journal of Cancer» ότι η κατανάλωση 50 επιπλέον γραμμαρίων επεξεργασμένου κρέατος – ποσότητα που αντιστοιχεί σε περίπου ένα λουκάνικο – την ημέρα αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος κατά 19%.
Keywords
Τυχαία Θέματα