Δροσερή μανταρινάδα

ΥλικάΖάχαρη 100 γρΝερό 800 γρΧυμός από μανταρίνια 1 ποτήρι νερούΚύβους ζάχαρης 15 Γκρέιπφρουτ 1/2 μόνο τον χυμό τουΟδηγίες

Στύβουμε τα μανταρίνια μας (κρατάμε τις φλούδες τους) να γεμίσουμε ένα ποτήρι του νερού. Στύβουμε το μισό γκρέιπφρουτ, τρίβουμε τον κάθε κύβο ζάχαρης πολύ καλά στις φλούδες τον μανταρινιών (για να πάρουν οι κύβοι το άρωμα και το χρώμα των μανταρινιών). Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό μανταρινιού, τον χυμό γκρέιπφρουτ , την ζάχαρη, το νερό και τους κύβους ζάχαρης και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Το σουρώνουμε και γεμίζουμε ένα γυάλινο μπουκάλι με την βοήθεια χωνιού. Διατηρείται στο ψυγείο και σερβίρεται δροσερό.Για στολισμό αν θέλουμε βρέχουμε το στόμιο του ποτηριού με λίγο από τον χυμό και μετά αναποδογυρίζουμε το ποτήρι ώστε να βουτήξουμε το στόμιο του στην ζάχαρη. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε μια κρούστα από ζάχαρη στο στόμιο του ποτηριού.

The post Δροσερή μανταρινάδα appeared first on Chefoulis.

Keywords
Τυχαία Θέματα