Φανουρόπιτα

Φανουρόπιτα

ΑπόArtemisia, 25/04/2013

Νόστιμη και απλή!

Total Time: 55Λεπτά Χρόνος προετοιμασίας: 15Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 40ΛεπτάΥλικά:Αλεύρι - 5 φλυτζάνια του τσαγιού που φουσκώνει μόνο τουΝερό - 1 φλυτζάνι του τσαγιούΠορτοκάλι - 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού μόνο τον χυμό τουΛεμόνι - 1/2 κουτάλι της σούπας μόνο το ξύσμα τουΚαλαμποκέλαιο - 1 φλυτζάνι του τσαγιούΖάχαρη - 1 φλυτζάνι του τσαγιούΑλάτι - μια πρέζαΚανέλα σκόνη - 1 κουταλάκι του γλυκούΣταφίδες μαύρες - 1/2 φλυτζάνι
του τσαγιούΣταφίδες ξανθές - 1/2 φλυτζάνι του τσαγιούΚαρυδόψιχα - 1/2 φλυτζάνι του τσαγιούΖάχαρη άχνη - 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού για πασπάλισμαΟδηγίες:

Σε ένα μπολ βάζουμε το καλαμποκέλαιο, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, την πρέζα αλάτι και τα δουλεύουμε όλα μαζί στο μίξερ για 7-8 λεπτά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την κανέλα και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα. Ρίχνουμε τις σταφίδες και την καρυδόψιχα ή εναλλακτικά την αμυγδαλόψιχα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά να ενωθούν. Λαδώνουμε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να μην κολλήσει και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Αφού ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει και την πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φανουρόπιτα,fanouropita