Κατσίκι ή αρνί μέσα σε καρβέλι από ζυμωτό ψωμί

ΥλικάΚατσίκι ή αρνί 2 1/2 κιλάΚαρβέλι από ζυμωτό ψωμί 1 τεμ. περίπου 2 κιλάΒούτυρο ή μαργαρίνη 3-4 κουταλιές της σούπαςΠατάτες 3 τεμ. κομμένες σε κύβουςΧυμό λεμονιού από 1 1/2 λεμόνιΡίγανη 1 κουταλιά της σούπας κοφτήΣκόρδο 2 σκελίδεςΚεφαλογραβιέρα 200 γρ. κομμένη σε κύβουςΚαπνιστό τυρί 200 γρ. κομμένο σε κύβους Αλάτι 1 κουταλιά της σούπας κοφτήΜπέικον 5 φέτες κομμένο σε μικρά κομμάτιαΠιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκούΝερό 2 φλυτζάνια του τσαγιούΟδηγίες

Καθαρίζουμε και πλένουμε το κρέας καλά και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε

το βούτυρο ή την μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα και βάζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε βούτυρο ή μαργαρίνη και τις σοτάρουμε. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε μέσα στις πατάτες. Στην συνέχεια προσθέτουμε και το κρέας, τον χυμό λεμονιού, το μπέικον, τα τυριά, την ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά. Κόβουμε από το καρβέλι το πάνω μέρος σαν καπάκι, του αφαιρούμε την ψίχα και αφήνουμε 2 πόντους μόνο από την ψίχα του. Την ψίχα που αφαιρέσαμε την ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο καρβέλι, κλείνουμε με το καπάκι και αλείφουμε όλο το ψωμί με βούτυρο ή μαργαρίνη και λίγο νερό. Το τυλίγουμε με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 40 λεπτά. Τρώγεται ζεστό.

* Σχετικά με το ζυμωτό ψωμί βλ αντίστοιχη συνταγή Ψωμί σπιτικό το οποίο ψήνεται πρώτο ή μπορούμε να το έχουμε έτοιμο από το προηγούμενο βράδυ, αλλά φυσικά και με καρβέλι από αρτοποιείο μπορούμε να υλοποιήσουμε την συνταγή.

The post Κατσίκι ή αρνί μέσα σε καρβέλι από ζυμωτό ψωμί appeared first on Chefoulis.

Keywords
Αναζητήσεις
ψησιμο μεσα σε καρβελι
Τυχαία Θέματα