Κολοκυθάκια γεμιστά με μανιτάρια

Κολοκυθάκια γεμιστά με μανιτάρια

ΑπόArtemisia, 04/04/2013

Κολοκυθάκια στην κατσαρόλα γεμιστά με μανιτάρια

Total Time: 50Λεπτά Χρόνος προετοιμασίας: 15Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 35ΛεπτάΥλικά:Κολοκυθάκια - 1 κιλόΜανιτάρια - 1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκαΚρεμμυδάκια φρέσκα - 2-3 Σκόρδο - 2-3 σκελίδεςΑλάτι-πιπέρι - Μαϊντανός - 1 ματσάκιΆνιθος - 1 ματσάκιΔύοσμος - 1 ματσάκιΕλαιόλαδο - 1 φλυτζάνι του τσαγιούΛεμόνι - 1 φλυτζάνι του τσαγιού μόνο τον χυμό τουΝερό - Οδηγίες:

Πλένουμε

και καθαρίζουμε τα κολοκύθια, τα κόβουμε από την μια πλευρά και βγάζουμε τη ψίχα τους με το εργαλείο που καθαρίζουμε τα καρότα (την ψίχα την κρατάμε). Τα μανιτάρια δεν τα πλένουμε, τα καθαρίζουμε με ένα ελαφρώς βρεγμένο χαρτί κουζίνας και τα ψιλοκόβουμε. Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μυρωδικά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε τα μανιτάρια, την ψίχα από τα κολοκύθια και τα μυρωδικά και τα σοτάρουμε ελαφρώς. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και τα κολοκυθάκια για να σοταριστούν ελαφρώς και στην συνέχεια τα γεμίζουμε με το υλικό μας. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε τα γεμισμένα κολοκυθάκια, τα σκεπάζουμε με νερό και σε μέτρια θερμοκρασία τα αφήνουμε να βράσουν. Τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα