Νηστίσιμο πιλάφι με αγκινάρες

Νηστίσιμο πιλάφι με αγκινάρες

ΑπόArtemisia, 15/04/2013

Ότι πρέπει για το σαρακοστιανό τραπέζι...

Total Time: 45Λεπτά Χρόνος προετοιμασίας: 15-20Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 30ΛεπτάΥλικά:Ρύζι - 1 1/2 ποτήρι νερούΑγκινάρες φρέσκιες - 10 Λεμόνι - 3 (μόνο τον χυμό τους)Νερό - 3 ποτήριαΑλεύρι - 1 κουταλιά της σούπας Αλάτι - 1 πρέζαΠιπέρι - 1/2 πρέζαΟδηγίες:

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό,

τον χυμό των λεμονιών και το αλεύρι (αυτό το κάνουμε για μην μαυρίσουν). Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε τις αγκινάρες με τα κοτσάνια τους προς τα επάνω με νερό τόσο όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν, μαζί με λίγο χυμό λεμονιού, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμες οι αγκινάρες τις βγάζουμε από την κατσαρόλα, στην συνέχεια στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το ρύζι, το ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία και μόλις ρουφήξει το ζουμί το βγάζουμε και το βάζουμε σε μια φόρμα στρογγυλή. Το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και τοποθετούμε γύρω από το ρύζι τις αγκινάρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νηστίσιμο,nistisimo