Νηστίσιμο πιλάφι με αγκινάρες
10:33 15/4/2013
- Πηγή: Chefoulis
Νηστίσιμο πιλάφι με αγκινάρες
τον χυμό των λεμονιών και το αλεύρι (αυτό το κάνουμε για μην μαυρίσουν). Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε τις αγκινάρες με τα κοτσάνια τους προς τα επάνω με νερό τόσο όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν, μαζί με λίγο χυμό λεμονιού, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμες οι αγκινάρες τις βγάζουμε από την κατσαρόλα, στην συνέχεια στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το ρύζι, το ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία και μόλις ρουφήξει το ζουμί το βγάζουμε και το βάζουμε σε μια φόρμα στρογγυλή. Το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και τοποθετούμε γύρω από το ρύζι τις αγκινάρες.
Ότι πρέπει για το σαρακοστιανό τραπέζι...
Total Time: 45Λεπτά Χρόνος προετοιμασίας: 15-20Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 30ΛεπτάΥλικά:Ρύζι - 1 1/2 ποτήρι νερούΑγκινάρες φρέσκιες - 10 Λεμόνι - 3 (μόνο τον χυμό τους)Νερό - 3 ποτήριαΑλεύρι - 1 κουταλιά της σούπας Αλάτι - 1 πρέζαΠιπέρι - 1/2 πρέζαΟδηγίες:Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό,
Keywords
αγκιναρες, πιλαφι, time, ρυζι, μπολ, time, αλατι, ιδια, λεμονι, μπολ, νερο, πιπερι, συνεχεια, φορμα, χρονος, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Συνταγές
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Chefoulis
- Τελευταία Νέα Chefoulis
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές
- Σούπα λαχανικών βελουτέ με ταχίνι
- Φακές με ρύζι της Αννούλας
- Πιπεριές γεμιστές με ρύζι
- Κεφτεδακια νηστισιμα
- Πράσινη σαλάτα με πορτοκάλια, κοτόπουλο και γιαπωνέζικη βινεγκρέτ
- Καπνιστή πέστροφα με κρίταμο και αυγά μελάτα
- Γάδος ψητός
- Μπιζέλια με χταπόδι
- Κεφτεδάκια φασολιών σε αραβική πίτα
- Κέικ αλμυρό με κολοκυθάκια, καρότο και προσιούτο