Σοκολατένια δίχρωμα κρουασάν

ΥλικάΜαγιά νωπή 50 γρΓάλα 1 ποτήρι χλιαρόΖάχαρη 3 κουταλιές σούπαςΑλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 500 γρΒούτυρο 125 γρ λιωμένοΑλάτι 1 κουταλάκι γλυκού κοφτόΑυγό 1 τον κρόκοΕλαιόλαδο 1/2 κουταλάκι γλυκού Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 125 γρΟδηγίες

Λιώνουμε σε ένα μπολ την μαγιά με το χλιαρό γάλα και την ζάχαρη και αφήνουμε να φουσκώσει (περίπου 15-20 λεπτά). Αφού φουσκώσει προσθέτουμε το αλεύρι, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι και τα ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χεριά. Χωρίζουμε στα 2 το ζυμάρι μας. Λιώνουμε με

την διαδικασία μπεν μαρί την σοκολάτα και την προσθέτουμε στο ένα από τα δύο ζυμάρια, το ζυμώνουμε καλά να ενσωματωθεί η σοκολάτα με το ζυμάρι, αν είναι πολύ σφιχτή η ζύμη προσθέτουμε λίγο λάδι. Έτσι λοιπόν έχουμε ένα άσπρο και ένα σοκολατένιο ζυμάρι.Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένα για 45 λεπτά να φουσκώσουν.Όταν διπλασιαστούν σε όγκο κόβουμε μικρά στρογγυλά μπαλάκια άσπρα και σοκολατένια, τα ανοίγουμε το κάθε ένα ξεχωριστά και τοποθετούμε το ένα μέσα στο άλλο (όπως βλέπετε και στο φωτογραφικό υλικό παρακάτω). Κόβουμε τρίγωνα, τα τυλίγουμε και τα στρίβουμε να πάρουν το σχήμα κρουασάν. Μπορούμε επίσης μερικά να τα τυλίξουμε ρολό, να κόψουμε σε τεμμάχια και να τα πιέσουμε ελαφρώς με το χέρι για να έχουμε ένα διαφορετικό σχήμα. Αφού τα ετοιμάσουμε , τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα πάνω στην λαμαρίνα του φούρνου, διαλύουμε τον κρόκο του αυγού με το 1/2 κουταλάκι ελαιόλαδο και τα αλείφουμε. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 10 – 15 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας, προσοχή δεν θέλουμε να ξεραθούν διότι είναι μικρά), μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε.

1 από 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

The post Σοκολατένια δίχρωμα κρουασάν appeared first on Chefoulis.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σοκολατένια,sokolatenia