Τσιγαρέλι

Τσιγαρέλι

ΑπόArtemisia, 02/09/2013

Κερκυραϊκή νοστιμιά στο τραπέζι σας...

Total Time: 01h 15min Χρόνος προετοιμασίας: 50Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 25ΛεπτάΥλικά:Χόρτα της εποχής - 2 κιλά (βλήτα και καυκαλίθρες)Κρεμμυδάκια φρέσκα - 7 τεμ.Σκόρδο - 4 σκελίδεςΚαυτερή πάπρικα - 1/2 κουτάλι της σούπαςΓλυκιά πάπρικα - 1/2 κουτάλι της σούπαςΜάραθο - 1/2 ματσάκι ή δυόσμοΆνιθο - 1/2 ματσάκιΕλαιόλαδο - 250 γρ.Αλάτι - Ντοματοπολτό - 1 1/2 κουτάλι της σούπαςΝερό - για το βράσιμοΟδηγίες:

Καθαρίζουμε, πλένουμε τα χόρτα και τα χοντροκόβουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει σε δυνατή θερμοκρασία, μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα χόρτα και αλάτι και τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Μόλις βράσουν τα βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Κρατάμε κάπου το νερό τους. Στην ίδια κατσαρόλα αφού την σκουπίσουμε από το νερό, ρίχνουμε ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια που τα έχουμε καθαρίσει και πλύνει, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την πάπρικα και τον ντοματοπολτό. Τα σοτάρουμε και στην συνέχεια προσθέτουμε τα χόρτα και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 10 λεπτά. Μετά προσθέτουμε το νερό από τα χόρτα που κρατήσαμε , χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Δεν πρέπει να μείνουν με πολλά υγρά. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και 2 κρεμμυδάκια που έχουμε κρατήσει στην άκρη. Σερβίρεται χλιαρό και συνοδεύεται με φρέσκο ψωμί και νούμπουλο (Κερκυραϊκό αλλαντικό).

Keywords
Αναζητήσεις
τσιγαρελι με σαλιγκαρια
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Συνταγές
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Chefoulis
Τσιγαρέλι,tsigareli