Τσουρέκι Πολίτικο

ΥλικάΑλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 1 κιλόΜαγια νωπή 100 γρΓάλα 120 γρ καυτόΖάχαρη 400 γρΝερό χλιαρό 120 γρΜαχλέπι 1 κουταλιά σούπας γεμάτο τριμμένοΑλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκούΜαστίχα 1 κουταλάκι γλυκού τριμμένηΚαλαμποκέλαιο 1 κουταλιά σούπας γεμάτηΑυγά 5 τεμΓλυκάνισος 1 κουταλιά του γλυκούΜαργαρίνη 250 γρ λιωμένη Αμύγδαλα προαιρετικά τριμμέναΟδηγίες

Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά με το χλιαρό νερό, λίγο ζάχαρη και αλεύρι 1 κουτάλια σούπας, τα ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να φουσκώσει. Σε μια λεκάνη βάζουμε πρώτα την ζάχαρη, το

αλάτι,το μαχλέπι,την μαστίχα,τον γλυκάνισο και το λάδι, ανακατεύουμε λίγο, προσθέτουμε το γάλα καυτό και ανακατεύουμε. Σπάμε τα 4 αυγά και τα ανακατεύουμε στην ζύμη μας. Μετά προσθέτουμε την μάγια που έχει φουσκώσει.Ανακατεύουμε με το χέρι (όχι μίξερ) και αρχίζουμε να βάζουμε το αλεύρι σιγά σιγά .Μόλις βραχεί το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά ,προσθέτουμε την ζεστή μαργαρίνη σταδιακά και το δουλεύουμε με τα χέρια διπλώνοντας το ζυμάρι μέχρι να απορροφήσει όλο το βούτυρο (δεν το ζυμώνουμε πολύ για να έχουμε αφράτα τσουρέκια). Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.Όταν είναι έτοιμο κόβουμε από 3 μπάλες για κάθε τσουρέκι, πλάθουμε σε λωρίδες και πλέκουμε σε πλεξούδα. Αλείφουμε με τον κρόκο από ένα αυγό που το διαλύσαμε με λίγο λάδι και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα αμύγδαλα προαιρετικά. Αφήνουμε για 60 λεπτά. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, τοποθετούμε τα τσουρέκια μέσα και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 35 -40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).

* Βγαίνουν ανάλογα και με το μέγεθος που θέλουμε 3 τσουρέκια.

* Μυστικό : δεν θέλει πολύ ζύμωμα για να μην φύγει ο αέρας ενώ τα υλικά να μπουν με την σειρά που αναφέρουμε.

The post Τσουρέκι Πολίτικο appeared first on Chefoulis.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσουρέκι Πολίτικο,tsoureki politiko