3 μάσκες ύπνου για να έχετε το πρωί λαμπερό και ενυδατωμένο δέρμα

Τρεις σπιτικές συνταγές για μάσκες ύπνου, που μπορείτε να τις αφήσετε όλο το βράδυ για απόλυτη ανανέωση και λάμψη το επόμενο πρωί μας αποκαλύπτει ο γιατρός Iάκωβος Γκόγκουα.

Είναι γνωστό ότι τα κύτταρα του δέρματος μας ανανεώνονται κυρίως τις ώρες που κοιμόμαστε. Φανταστείτε λοιπόν κάποιες μάσκες ομορφιάς που ενυδατώνουν, σφίγγουν και αναζωογονούν την επιδερμίδα όλο το βράδυ. Τα αποτελέσματα είναι απίστευτα και το πρωί το δέρμα σας θα δείχνει πολλαπλά βελτιωμένο. Επιπλέον, το άγχος και η ρύπανση δεν επηρεάζουν μόνο την υγεία μας αλλά και το δέρμα του προσώπου μας. Ξοδεύοντας λίγο χρόνο έξυπνα,

μπορείτε να ανακτήσετε και πάλι τη χαμένη λάμψη στο δέρμα σας, ακόμα και κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου. Πώς; Προσθέτοντας στη ρουτίνα περιποίησής σας τις μάσκες ύπνου (sleeping beauty masks) για να είστε πλήρως ενυδατωμένη και λαμπερή το επόμενο πρωί.

Τι είναι η μάσκα ύπνου;

Η μάσκα ύπνου είναι απλώς μια μάσκα που εφαρμόζεται πριν πάτε για ύπνο. Την αφήνετε στο πρόσωπό σας όλη τη νύχτα και την ξεπλένετε το επόμενο πρωί, σε αντίθεση με άλλους τύπους μάσκας που πρέπει να αφαιρεθούν μετά από μία ώρα ή λιγότερο. Η κύρια λειτουργία αυτών των μασκών είναι να ενυδατώνουν και να θεραπεύουν το δέρμα σε βάθος, ενώ κοιμάστε. Επειδή κατά τη διάρκεια της νύχτας, η ανάπλαση της επιδερμίδας είναι εντονότερη, δώστε στη διαδικασία ένα έξτρα boost με μία σπιτική μάσκα ύπνου φτιαγμένη με αγνά υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

Μάσκα με κουρκουμά και γάλα

Συστατικά:

2 κ.σ. γάλα
1 κ.σ. σκόνη κουρκουμά

Μέθοδος

Ανακατέψτε το γάλα και τον κουρκουμά σε ένα μικρό μπολ. Εφαρμόστε το μείγμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το όλη τη νύχτα. Πλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό την επόμενη μέρα.

*Εφαρμόστε τη μάσκα 2-3 φορές την εβδομάδα.

Μάσκα με λεμόνι και μέλι

Συστατικά

2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.σ. μέλι

Μέθοδος

Ανακατέψτε τα δύο συστατικά σε ένα μπολ. Χρησιμοποιήστε ένα βαμβάκι για να εφαρμόσετε το μείγμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το για όλη τη νύχτα. Πλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό.

*Εφαρμόστε αυτή τη μάσκα δύο φορές την εβδομάδα.

Μάσκα με ελαιόλαδο

Συστατικά

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Μέθοδος

Απλώστε το ελαιόλαδο στο πρόσωπό σας και κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις για περίπου 2 λεπτά. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο καθαριστικό για να πλύνετε το πρόσωπό σας το επόμενο πρωί.

*Εφαρμόστε αυτή τη μάσκα όσες φορές την εβδομάδα επιθυμείτε.

The post 3 μάσκες ύπνου για να έχετε το πρωί λαμπερό και ενυδατωμένο δέρμα appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα