5 τροφές ιδανικές για το πρωινό σας

Το πρωινό συμβάλλει στο αδυνάτισμα, ενισχύει τη μνήμη, μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2 ενώ φτιάχνει τη διάθεσή μας. Γι’ αυτό μην το αμελείτε.

Τι περιλαμβάνει ένα υγιές πρωινό;

Πρωτεΐνη, φρούτα, δημητριακά ολικής άλεσης ή λαχανικά. Η ποσότητα εξαρτάται από την ηλικία, τη δραστηριότητα και τους διατροφικούς στόχους, αλλά ένας γενικός κανόνας είναι ότι το πρωινό πρέπει να αποτελείται κατά 25% από πρωτεΐνη, 25% υδατάνθρακες, 50% φρούτα ή λαχανικά.

Αυτές είναι μερικές υγιεινές επιλογές για να ξεκινήσετε τη μέρα:

1 Αυγό

Ενα αυγό έχει 70 θερμίδες και περιέχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης. Ο κρόκος είναι καλή πηγή λουτεΐνης, μίας βιταμίνης που υπάρχει και στο σπανάκι και προστατεύει από ασθένειες των ματιών και χολίνη.

2 Ψωμί, δημητριακά ή βρώμη ολικής άλεσης

Το πρωινό είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να λάβει ο οργανισμός φυτικές ίνες από δημητριακά ολικής άλεσης, που κρατούν σε χαμηλά επίπεδα την αρτηριακή πίεση και την χοληστερόλη.

3 Φρούτα

Σας προσφέρουν ποικιλία θρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών. Για παράδειγμα, οι φράουλε και τα σταφύλια είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά, ενώ τα πορτοκάλια έχουν βιταμίνη C. Η πιο εύκολη λύση είναι η μπανάνα, καθώς μπορεί να καταναλωθεί εύκολα οπουδήποτε.

4 Γιαούρτι

Περίπου 170 γραμμάρια γιαουρτιού περιέχουν όση πρωτεΐνη έχει μία μερίδα κρέας. Επιλέγετε πάντα γιαούρτι με 2%.

5 Καφές ή πράσινο τσάι

Μελέτες έχουν δείξει ότι η καφεΐνη έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό καθώς και αντιοξειδωτικά.

Το μυστικό

Στις διακοπέ στον μπουφέ πρωινού προσπεράστε το μπέικον, τα λουκάνικα, τα μπισκότα, τα τυριά. Τα περισσότερα από αυτά είτε έχουν κορεσμένα λίπη, είτε ζάχαρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα