6 τρόποι για λαμπερά υγιή μαλλιά

Δεν χρειάζεται να πηγαίνετε καθημερινά στο κομμωτήριο για να αποκτήσετε λαμπερά υγιή μαλλιά. Μάθετε πώς να χαρίσετε υγεία και λάμψη στα υπέροχα μαλλιά σας.

1 Τρώτε σωστά

Μία ισορροπημένη διατροφή, που περιλαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός, είναι το “κλειδί” για υγιή μαλλιά και καθαρό δέρμα. Η κατάσταση των μαλλιών είναι στενά συνδεδεμένη με τη γενική σωματική

υγεία, για αυτό κι είναι εξαιρετικά σημαντικό να ακολουθείτε μία διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία όπως είναι η βιοτίνη, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, η βιταμίνη D και τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Εντάξτε τα φρούτα και τα λαχανικά στην καθημερινότητά σας και φυσικά, μην ξεχνάτε να πίνετε νερό.

2 Μη λούζεστε πολύ συχνά

Αντίθετα με την κοινή αντίληψη, το καθημερινό λούσιμο κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Το υπερβολικά συχνό λούσιμο μπορεί να βαρύνει τα μαλλιά ή να καταστρέψει τα φυσικά έλαιά τους, κάτι που μπορεί να τα κάνει ξηρά και εύθραυστα. Αν έχετε λιπαρά μαλλιά και πρέπει να τα λούζετε κάθε μέρα, επιλέξτε ένα σαμπουάν για καθημερινή χρήση, καθώς αυτά είναι πιο ήπια. Για τους περισσότερους ανθρώπους, πάντως, το λούσιμο μία με δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετό.

3 Αποφεύγετε το υπερβολικό βούρτσισμα

Αποφύγετε το συχνό χτένισμα των μαλλιών, καθώς αφενός αυτό μπορεί να αυξήσει την παραγωγή ελαίων στο τριχωτό της κεφαλής κι αφετέρου οι άκρες έχουν την τάση να σπάνε. Μία ή δύο φορές την ημέρα αρκούν και πάντα χρειάζεται αρκετή προσοχή στον τρόπο με τον οποίο βουρτσίζετε τα μαλλιά σας. Ήπιες κινήσεις κι υπομονή, είναι ο κατάλληλος συνδυασμός!

4 Προστατεύστε τα μαλλιά σας από τον ήλιο

Η ακτινοβολία UV δεν είναι βλαβερή μόνο για την επιδερμίδα σας, αλλά μπορεί να φέρει το χάος ακόμα και στα μαλλιά σας. Για να τα προστατεύσετε από την ξηρότητα και το σπάσιμο, εφαρμόστε ένα αντιηλιακό σπρέι ή μαλακτικό· αξίζει τον κόπο!

5 Προσοχή στα συμπληρώματα διατροφής

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν στην αγορά πολλά συμπληρώματα διατροφής που υπόσχονται “θαύματα”. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Πριν να επιλέξετε κάποιο από αυτά τα σκευάσματα, καλό θα είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, προκειμένου να έχει μία πλήρη εικόνα των βιταμινών που χρειάζεστε. Καλό είναι να υπάρχει ένα μέτρο σε όλα φυσικά, ένας ειδικός γνωρίζει πάντα πολλά περισσότερα.

6 Προστατεύστε τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια του ύπνου

Το βαμβάκι είναι υπέροχο για την επιδερμίδα σας, αλλά μπορεί να ξηράνει τα μαλλιά σας. Προσπαθήστε να κοιμάστε σε σατέν ή μεταξωτή μαξιλαροθήκη ή να τυλίγετε τα μαλλιά σας με ένα μεταξωτό μαντήλι πριν πέσετε για ύπνο.

The post 6 τρόποι για λαμπερά υγιή μαλλιά appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα