Super ανακαίνιση στο μπάνιο!

Το μπάνιο μας, αν και αποτελεί βοηθητικό χώρο του σπιτιού, προδίδει άμεσα την ηλικία του. Τα είδη υγιεινής, τα πλακάκια, το δάπεδο, η φθορά στους τοίχους λόγω της μεγαλύτερης υγρασίας, σίγουρα επιβαρύνουν τον χώρο αυτό. Επομένως, στην περίπτωση που μελετάτε το ενδεχόμενο ανακαίνισης, σίγουρα το μπάνιο πρέπει να είναι στη λίστα με τις πρώτες προτεραιότητες. Πλέον, τόσο τα υλικά δόμησης, όσο και τα είδη υγιεινής, βρίσκονται ευρέως στο εμπόριο, με ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές, κάνοντας την ανακαίνιση του μπάνιου πολύ πιο οικονομική απ’ ότι στο παρελθόν.

Επένδυση δαπέδου και τοίχων. Η πατητή

τσιμεντοκονία, ένα υλικό με πολύ μεγάλη εφαρμογή αυτή την εποχή, σας δίνει τη δυνατότητα να επενδύσετε δάπεδα, τοίχους και χτιστές επιφάνειες, και χωρίς να αποξυλώσετε τα ήδη υπάρχοντα πλακίδια. Σαν υλικό οικονομικά έχει εύρος σε ποιότητες, αλλά μια μέση τιμή του είναι αντίστοιχη με ένα καλής ποιότητας πλακάκι για μπάνιο. Το ιδιαίτερο στοιχείο της είναι ότι «αγκαλιάζει» τις επιφάνειες, δεν κάνει ασυνέχειες, είναι αδιάβροχη με τα κατάλληλα βερνίκια, και δίνει μια ομοιομορφία στο χώρο. Σε περίπτωση που δεν επιλέξετε το υλικό αυτό, υπάρχει πάντα η δυνατότητα εφαρμογής νέων πλακιδίων σε όλους τους τοίχους, ή σε έναν επιλεκτικά, και στους υπόλοιπους εκ νέου ελαιοχρωματισμός.

Έπιπλο του μπάνιου. Η σύγχρονη λύση είναι είτε χτιστή επιφάνεια είτε ξύλινη, στην οποία τοποθετείται επικαθίμενος νιπτήρας. Σε αυτή την περίπτωση θα επιλέξετε αυτόνομες μπαταρίες που θα τοποθετήσετε πίσω από το νιπτήρα.

Φωτισμός. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το αποτέλεσμα του κρυφού φωτισμού πίσω από τον καθρέφτη του μπάνιου. Προμηθευτείτε ένα παραλληλόγραμμο ή κυκλικό απλό καθρέφτη, τοποθετήστε τον στον τοίχο με αποστάτες, και εφαρμόστε πίσω του περιμετρικά led φωτισμό. Είναι μια οικονομική λύση που δίνει ιδιαίτερο αποτέλεσμα, ενώ βοηθάει να «ανοιχτεί» ο συνήθως μικρός χώρος των μπάνιων.

Υλικά από ξύλο και γυαλί. Αέρα ανανέωσης δίνει επίσης στο χώρο το ξύλο και το γυαλί. Επιλέξτε ξύλινα στοιχεία είτε έτοιμα, είτε φτιάξτε μόνοι σας μικρές κατασκευές, σαν χώρους αποθήκευσης, (ράφια, τραπέζι, ντουλάπι). Παράλληλα, αν είναι στα πλαίσια του budget που υπολογίζετε, αντί για κουρτίνα τοποθετήστε γυάλινη επιφάνεια σαν διαχωριστικό για την μπανιέρα.

Το μυστικό

Η λύση των χτιστών στοιχείων συστήνεται ανεπιφύλακτα για όλα τα σημεία – ντουζιέρα, ράφια, μπανιέρα, νιπτήρας, έπιπλο. Δίνουν ομοιομορφία στο χώρο, τον κάνουν να μοιάζει νησιώτικος, αλλάζουν εντελώς το μπάνιο σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση, και δίνουν πολλές δυνατότητες φωτισμού και διακόσμησης στις επιφάνειές τους!

Μάγδα Κ. Μαυρίκη, www.mamaproject.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα