Αγαπήστε την ηλικία σας με αυτά τα 3 μυστικά!

Μετά τα 40+, τονώστε την ευεξία σας με τη βοήθεια των καλύτερων συμμάχων: υγιεινή διατροφή, σωστή στάση σώματος και μια αποτελεσματική αντιρυτιδική κρέμα. Αγαπήστε την ηλικία σας!

1 Καταναλώνετε αντιοξειδωτικές τροφές
Όσες φορές και να το πούμε, δεν θα είναι ποτέ αρκετό: τα αντιοξειδωτικά είναι το ισχυρότερο όπλο τόσο για τη διατήρηση της νεανικής όψης της επιδερμίδας σας όσο και για την εξασφάλιση μιας εξαιρετικής φυσικής κατάστασης. Εμπεριέχονται σε πολλές καλλυντικές συνθέσεις, αλλά θα τα βρείτε επίσης σε φρούτα και λαχανικά –ιδίως αυτά που μόλις έχουν ωριμάσει. Επιλέγετε:

μωβ
(ή μαύρες) ντομάτες: όσο πιο σκούρες, τόσο πιο πλούσιες σε αντιοξειδωτικά! Αυτό σημαίνει υψηλή περιεκτικότητα σε λυκοπένιο και ανθοκυανίνη, συστατικά με εκπληκτική δράση ενάντια στη γήρανση των κυττάρων.αγκινάρες: πλούσιες σε φυτικές ίνες, κάλιο και ασβέστιο, διευκολύνουν την πέψη και καθαρίζουν τον οργανισμό.σταυρανθή λαχανικά: σε αυτά περιλαμβάνονται το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών… Κατά πάσα πιθανότητα, τα τρόφιμα αυτά σας έκαναν να τρέμετε όταν ήσασταν παιδί. Ωστόσο, περιέχουν ένα σπουδαίο ενεργό συστατικό, τη σουλφοραφάνη, που απομακρύνει τις τοξίνες και μειώνει την ανάπτυξη κυττάρων που προκαλούν καρκίνο.

2 Κρατάτε σωστή στάση

Αυτή η συμβουλή ισχύει για όλες τις ηλικίες, και ειδικά για μετά τα 40, καθώς θα σας κάνει να νιώθετε γεμάτη ενέργεια και να φαίνεστε σε φόρμα. Το να στέκεστε με την πλάτη ίσια λεπταίνει τη σιλουέτα και μαζεύει την κοιλιά. Είναι κάτι που θα πρέπει να υιοθετήσετε σε καθημερινή βάση, είτε περπατάτε είτε απλώς περιμένετε το τρένο –να σας γίνει αντανακλαστική κίνηση. Αν νοιώθετε ένα τράβηγμα στους ώμους, είναι επειδή το σώμα σας δεν το έχει συνηθίσει. Και άλλη μια συμβουλή: δοκιμάστε τη γιόγκα! Και πιο συγκεκριμένα, τη στάση του βουνού: τραβήξτε πίσω τους ώμους, ανοίξτε το στέρνο, και χαλαρώστε τα χέρια σας κατά μήκος του σώματος. Ναμαστέ!

3 Ενισχύστε την κυτταρική ανανέωση

Κατά την εμμηνόπαυση, η παραγωγή των ορμονών μειώνεται και η επιδερμίδα υφίσταται αισθητές αλλαγές: λέπτυνση του δερματικού ιστού, απώλεια της σφριγηλότητας, ξηρότητα, σχηματισμός ρυτίδων… Η λύση; Αντεπίθεση, με προϊόντα περιποίησης που ενισχύουν την κυτταρική ανανέωση. Το πρωί, επιλέξτε το ακατανίκητο τρίδυμο κρέμα ματιών-ορός-κρέμα ημέρας· το βράδυ, απολαύστε μερικές υπέροχες στιγμές χαλάρωσης εφαρμόζοντας μια κρέμα νυκτός.

Για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη του προγράμματος περιποίησής σας και να αφιερώσετε λίγο πολύτιμο χρόνο στον εαυτό σας, εφαρμόστε τα προϊόντα σας ακολουθώντας εξειδικευμένες αντιγηραντικές τεχνικές. Απλώστε την κρέμα από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω, για να λειάνετε την επιδερμίδα. Έπειτα, εφαρμόστε και στον λαιμό απλώνοντας με τις παλάμες σας, από πάνω προς τα κάτω. Τέλος, τοποθετήστε τον δείκτη και τον μέσο σας στη γραμμή της γνάθου και σύρετε προς τα αυτιά, για να επανασμιλεύσετε το περίγραμμα του προσώπου. Απλά βήματα που θα σας εξασφαλίσουν επιδερμίδα γεμάτη λάμψη και φρεσκάδα!

The post Αγαπήστε την ηλικία σας με αυτά τα 3 μυστικά! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα