Μπισκότα με κανέλα για να μοσχομυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα!

Μπισκότα με κανέλα τα οποία ετοιμάζονται πανεύκολα! Καταπληκτική συνταγή από το mamapeinao.gr. Φτιάξτε τη συνταγή για μπισκότα κανέλας και γεμίστε την κουζίνα σας με το υπέροχο άρωμα κανέλας.

Υλικά

1/2 φλ. ζάχαρη2 1/2 φλ. ελαιόλαδο1 φλ. κόκκινο κρασί1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη1 κ.σ. γαρύφαλλο σε σκόνη1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα1 πορτοκάλι χυμός και ξύσμα1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Οδηγίες

Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και με σύρμα
τ’ ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα και το γαρίφαλο. Αραιώνουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού. Το ρίχνουμε στο μείγμα μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού.Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά.Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.Ρίχνουμε το μισό αλεύρι, ζυμώνουμε και σιγά σιγά προσθέτουμε το υπόλοιπο μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.Δεν ζυμώνουμε πολλή ώρα τη ζύμη γιατί θα σκληρύνουν τα μπισκότα.Μοιράζουμε τη ζύμη σε 2 με 4 ίσα μέρη. Δουλεύουμε το κάθε κομμάτι χωριστά σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να σχηματιστεί ένα φύλλο πάχους 0,5 εκ. περίπου.Με κουπάτ κόβουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας.Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αφήνοντας κενό ανάμεσά τους γιατί θα φουσκώσουν. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στον αέρα για 25-30 λεπτά.

The post Μπισκότα με κανέλα για να μοσχομυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα