Επιχείλιος έρπης: Απαλλαγείτε μια και καλή!

Εάν ταλαιπωρείστε από επιχείλιο έρπη απαλλαγείτε μια και καλή με αυτά τα 7 μυστικά.

Ο επιχείλιος έρπης προκαλείται από τον ιό απλού έρπητα τύπου 1 (HSV 1). Πρόκειται για μια πολύ συχνή μόλυνση που επηρεάζει έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Υπολογίζεται ότι το 90% των ενηλίκων έχουν στο αίμα τους αντισώματα κατά του ιού HSV και το 33% αυτών που έχουν μολυνθεί από τον ιό μια πρώτη φορά, θα τον εμφανίσουν ξανά. Συνήθως εμφανίζεται εξάνθημα το οποίο είναι μεταδοτικό, οδυνηρό και αντιαισθητικό.

Τα καλά νέα είναι ότι συνήθως εξαφανίζεται από μόνος του σε δύο εβδομάδες περίπου.

1 Εντοπίστε τον νωρίς
Είναι ο καλύτερος τρόπος για να τον προλάβετε. Φροντίστε να είστε σε επιφυλακή γι’ αυτό που οι ειδικοί αποκαλούν «πρόδρομο στάδιο» το οποίο περιλαμβάνει συμπτώματα όπως τσούξιμο, φαγούρα, φλεγμονή, ή πόνο στην περιοχή όπου θα εμφανιστεί εξάνθημα και πληγή. Εάν νιώθετε τα παραπάνω συμπτώματα ξεκινήστε θεραπεία με αντιικά σκευάσματα από το στόμα (ασικλοβίρη, βαλασικλοβίρη κλπ.) ή κρέμες. Εάν θέλετε να καλύψετε τις πληγές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ειδικά pathces που πωλούνται στο φαρμακείο. Τα επιθέματα Compeed δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον επούλωσης και παραμένουν σταθερά για μέχρι 12 ώρες. Τα επιθέματα λειτουργούν σαν προστατευτική ασπίδα κατά του ιού για να περιορίσουν τον κίνδυνο επιμόλυνσης από τον έρπη. Για καλύτερα αποτελέσματα ξεκινήστε την εφαρμογή μόλις νιώσετε την πρώτη ενόχληση και συνεχίστε ημέρα και νύχτα καθ’όλη τη διάρκεια του κύκλου, μέχρι την πλήρη επούλωση.

2 Τονώστε το ανοσοποιητικό σας
Για να αποφύγετε ή να αντιμετωπίσετε ταχύτερα την έξαρση του έρπη χρειάζεται να λαμβάνετε επαρκείς ποσότητες βιταμίνης C, να αποφεύγετε τη ζάχαρη, να γυμναζόσαστε τακτικά, να κοιμόσαστε καλά και να αποφεύγετε το στρες.

3 Δοκιμάστε την πρόπολη
Η πρόπολη έχει αντιικές ιδιότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε τοπικά, πάνω στην πληγή είτε ως πόσιμο διάλυμα σε συνδυασμό με βιταμίνη C. Μειώνει σημαντικά τα έλκη αλλά και επιταχύνει την επούλωσή τους. Όταν οι φυσαλίδες σπάσουν η χρήση αλοιφής με πρόπολη ενυδατώνει την περιοχή προκειμένου να αποφευχθεί αιμορραγία.

4 Πάρτε ένα συμπλήρωμα λυσίνης
Εάν εμφανίζετε έρπη περισσότερες από τρεις φορές το χρόνο, θα σας βοηθήσει η λήψη ενός συμπληρώματος λυσίνης καθημερινά. Αν και ο οργανισμός λαμβάνει λυσίνη από πολλά τρόφιμα, όπως το κόκκινο κρέας, το γάλα, το αβγό, το τυρί και τα ψάρια, η λυσίνη δρα κατά του ιού καταστέλλοντας τον μεταβολισμό της αργινίνης, ένα αμινοξύ απαραίτητο για τον πολλαπλασιασμό και την ενεργοποίηση του ιού.

5 Ρίξτε αιθέρια έλαια
Για να επιταχυνθεί η επούλωση του έρπη χρησιμοποιήστε κάποια αιθέρια έλαια. Περγαμόντο, γεράνι, μελισσόχορτο είναι ιδανικές επιλογές. Ρίξε μόνο μία σταγόνα από οποιδήποτε από αυτά τα έλαια πριν κοιμηθείτε.

7 Προστατευτείτε
Ο ιός μπορεί να βρίσκεται σε χειμερία νάρκη στα κύτταρά σας και να ενεργοποιηθεί όταν είστε αγχωμένοι, άρρωστοι, ή αν τα χείλη σας είναι πολύ ξηρά. Η ηλιακή ακτινοβολία, όπως και το κρύο, είναι επίσης σημαντικοί παράγοντες που μπορεί να πυροδοτήσουν τον ιό. Το ανοσοποιητικό σύστημα μειώνει τη λειτουργία του όταν εκτίθεται στις υπεριώδεις ακτίνες. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να καταπολεμήσει τις μολύνσεις αποτελεσματικά. Μην ξεχνάτε να φοράτε κάποιο αντηλιακό στικ με SPF, το οποίο προλαμβάνει και την επανεμφάνισή τους που οφείλεται στην υπεριώδη ακτινοβολία και περιέχει φίλτρο με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας από τις ακτίνες UV (SPF30).

Το μυστικό

Μην σπάτε τις φουσκάλες: Κάθε φορά που σπάτε μία φουσκάλα επιμολύνετε την περιοχή με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επουλωθεί το σημείο και οι βακτηριακές λοιμώξεις να κάνουν τις πληγές να παραμένουν περισσότερο και να οδηγούν σε ουλές.

Φίλια Μητρομάρα

The post Επιχείλιος έρπης: Απαλλαγείτε μια και καλή! appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα