Επιταχύνετε το μεταβολισμό σας με αυτήν την προπόνηση

Μην καταριέστε τον νωθρό μεταβολισμό σας. Ενισχύστε την καύση θερμίδων με αυτήν την προπόνηση.

Αν και η κληρονομικότητα επηρεάζει εν μέρει τη μεταβολική λειτουργία σας, μπορείτε να ξεγελάσετε τη Μητέρα Φύση αλλάζοντας απλώς τις συνήθειες της άσκησής σας. Το σώμα σας προσαρμόζεται στην άσκηση με τον καιρό, πράγμα που επιβραδύνει το μεταβολισμό. Η προσθήκη ποικιλίας στην άσκησή σας θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τη στασιμότητα, ώστε να συνεχίζετε να βλέπετε αποτελέσματα.
Και η ένταση έχει σημασία: η σκληρή άσκηση

προωθεί την ανάπτυξη άπαχης μυϊκής μάζας, η οποία καίει περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση. Η προπόνηση μυϊκής ενδυνάμωσης που σας προτείνουμε θα δώσουν μια γερή δόση ποικιλίας κι ένταση στη συνηθισμένη σας άσκηση. Αντικαταστήστε μία από τις κανονικές προπονήσεις σας κάθε βδομάδα με μαυτή και δείτε τα περιττά κιλά να εξαφανίζονται.

Αντιθετική προπόνηση

Η τεχνική αυτή περιλαμβάνει την εκτέλεση μιας άσκησης αντίστασης με βάρη ακολουθούμενη από μια δυναμική άσκηση με το βάρος του σώματος που ασκεί την ίδια μυϊκή ομάδα.

Στην αντιθετική προπόνηση, το μοτίβο της κίνησης της δεύτερης άσκησης πρέπει πάντα να μιμείται την πρώτη. Με άλλα λόγια, οι πιέσεις στήθους πρέπει να ακολουθούνται από δυναμικές κάμψεις ή τα καθίσματα με αλτήρες ν’ ακολουθούνται από καθίσματα με πηδηματάκια.

Τέχνασμα καύσης λίπους
Η εκτέλεση μιας δυναμικής και γρήγορης άσκησης μετά από μια άσκηση μυϊκής ενδυνάμωσης εκπαιδεύει το σώμα να δημιουργεί περισσότερες μυϊκές ίνες. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στη Σάντα Κρουζ διαπίστωσαν ότι αυτός ο τύπος άσκησης (που επίσης ονομάζεται συντρέχουσα προπόνηση) αυξάνει την άπαχη μυϊκή μάζα ενώ μειώνει το ποσοστό σωματικού λίπους.

Δοκιμάστε το

Κρατήστε ένα βαράκι 5 κιλών σε κάθε χέρι, σταθείτε όρθια με τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά και κάντε ημικάθισμα για 5 με 10 επαναλήψεις.

Έπειτα, αφήστε τα βαράκια και κάντε 10 ημικαθίσματα με άλμα: κάντε κάθισμα και πιέστε με τις φτέρνες σας ώστε να πηδήξετε από το έδαφος. Προσγειωθείτε μαλακά και κάντε αμέσως την επόμενη επανάληψη.

Ξεκουραστείτε ένα με τρία λεπτά και συνεχίστε την αλληλουχία, προσπαθώντας να φτάσετε τα πέντε με έξι σετ.

The post Επιταχύνετε το μεταβολισμό σας με αυτήν την προπόνηση appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιταχύνετε,epitachynete