Μεγάλη Παρασκευή: Τί τρώμε σήμερα;

Νηστίσιμες φακές αλλά λίγο πειραγμένες! Μια ωραία συνταγή που γίνεται και χωρίς λάδι.

Θα χρειαστείτε:

500 γρ. κόκκινες ή κανονικές φακές, ψιλές
250 γρ. σπανάκι, πλυμένο και καθαρισμένο
2 πράσα ψιλοκομμένα
2 καρότα σε ροδέλες
2 πιπεριές κόκκινες ή μία πράσινη, μία κόκκινη
μισό ματσάκι σέλινο ή μαϊντανό
1 φύλλο δάφνης
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
ξίδι, αλάτι, πιπέρι
1/2 κούπα ρύζι Καρολίνα ή μπασμάτι (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Απλώνουμε τις φακές σε ανοιχτόχρωμο

πιάτο και ελέγχουμε για τυχόν πετραδάκια. Ξεπλένουμε καλά σε τρεχούμενο νερό.

Βάζουμε τις φακές σε νερό που βράζει και ξαφρίζουμε 1-2 φορές.

Αλλάζουμε το νερό και προσθέτουμε τα καρότα, το σκόρδο, τον πελτέ, λίγο ελαιόλαδο, το φύλλο δάφνης και το σέλινο.

Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 40 λεπτά

Προσθέτουμε το πράσο, το σπανάκι, τις πιπεριές και το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά ακόμα ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με λίγο ξίδι, βαλσάμικο ή απλό

The post Μεγάλη Παρασκευή: Τί τρώμε σήμερα; appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Αναζητήσεις
τι τρωμε σημερα μεγαλη παρασκευη, τι τρωμε την μεγαλη παρασκευη
Τυχαία Θέματα