Μυστικά για να αντέξει το μακιγιάζ σας στη ζέστη

Το καλοκαίρι δε χρειάζεται να φορτώνετε το πρόσωπό σας με πολλά makeup products, γιατί το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να λιώσει το μακιγιάζ στο τέλος της ημέρας κι εσείς να μετανιώνετε που αποφασίσατε να βγείτε από το σπίτι βαμμένες.

Εάν θέλετε, λοιπόν, να διαρκέσει όλη μέρα πάρα την αφόρητη ζέστη, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Προετοιμάστε το πρόσωπό σας με τα σωστά οξέα
Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε το μακιγιάζ σας να

διαρκέσει όλη μέρα είναι να το προετοιμάσετε σωστά χρησιμοποιώντας τα σωστά οξέα. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να εφαρμόσετε προϊόντα, τα οποία περιέχουν το alpha lipoic acid, το οποίο εξισορροπεί το pH της επιδερμίδας, ρυθμίζει τη λιπαρότητα που μπορεί να εμφανιστεί λόγω ζέστης και προσφέρει μια υγιή και διακριτική λάμψη, δίνοντας την εντύπωση πως πηγάζει από μέσα σας. Μάλιστα, το συγκεκριμένο συστατικό υπάρχει και σε πολλά foundation.

Εκτός από αυτό, αναζητήστε και τα υπόλοιπα συστατικά που μπορείτε να τοποθετήσετε στο πρόσωπό σας, για να το προετοιμάσετε κατάλληλα, όπως το κιτρικό και γαλακτικό οξύ. Τσεκάρετε τις ετικέτες των primers και ενυδατικών και κάντε τη σωστή επιλογή.

2. Απλώστε primer κάτω από τη βάση σας
Σε αντίθεση με τα blotting papers και τις πούδρες ελεύθερης μορφής, τα primers δε θα απομακρύνουν τις φυσικές σας λάμψεις ούτε θα αλλοιώσουν την υφή του foundation σας. Οπότε φροντίστε να τα εφαρμόζετε πάντα, πριν ξεκινήσετε να δημιουργείτε τη βάση σας. Απλώστε το καλύτερα με τα δάχτυλά σας. Μάλιστα, πείτε «ναι» σε όσα περιέχουν συστατικά, τα οποία χαρίζουν αυτό το μοναδικό cooling effect και ταυτόχρονα ηρεμούν το πρόσωπο -είναι ό,τι πρέπει δηλαδή για την αφόρητη ζέστη-, όπως για παράδειγμα, το νερό από αγγούρι, το οποίο κρατά δροσερή την επιδερμίδα και ενυδατώνει σε βάθος.

3. Go oil-free
Αφού θα έχετε δημιουργήσει τη βάση, σειρά έχει και το foundation, το οποίο θα πρέπει να είναι oil-free. Προτιμήστε τα προϊόντα βάσης, που έχουν ελαφριά φόρμουλα, διαθέτουν στη βάση τους το νερό και χαρίζουν μια διακριτική λάμψη στο πρόσωπο. Επιπλέον, επιλέξτε foundations που αναγράφουν πάνω τον χρόνο διάρκειάς τους, ώστε να είστε σίγουρα ότι θα παραμείνουν για πολλές ώρες ανέπαφα πάνω στο δέρμα σας παρά τη ζέστη. Φυσικά, εάν δεν είστε φαν των κλασικών προϊόντων βάσης, μπορείτε να εφαρμόσετε BB creams με δείκτη προστασίας, που προστατεύουν από τον ήλιο και έχουν ήπια σύσταση.

4. Πείτε «ναι» στα αδιάβροχα προϊόντα μακιγιάζ
Τη summer season καλό είναι να αφήσετε στην άκρη τα προϊόντα που χρησιμοποιούσατε όλο τον χειμώνα και να προτιμήσετε τις αδιάβροχες φόρμουλες, που εξασφαλίζουν μεγάλη διάρκεια. Για παράδειγμα, επιλέξτε waterproof mascaras και μολύβια για το μακιγιάζ των ματιών, liquid lipsticks με ματ φινίρισμα, που μένουν απόλυτα σταθερά όλη μέρα, κρεμώδη ρουζ και αδιάβροχα προϊόντα για τα φρύδια. Με αυτά, το makeup σας παραμένει άψογο!

5. Μην παραλείπετε το setting spray
Μεγάλη σημασία στη διάρκεια του μακιγιάζ έχει και το setting spray, το οποίο θα σας χαρίσει μεγάλη διάρκεια όσες ώρες κι αν βρίσκεστε έξω. Μόλις ολοκληρώσετε το makeup σας, ψεκάστε όλο σας το πρόσωπο με αυτό και, κάνοντας αέρα με τα χέρια σας, αφήστε το να στεγνώσει. Μπορείτε να προτιμήσετε είτε αυτά που δημιουργούν ματ όψη είτε εκείνα που προσφέρουν λάμψη και ενισχύουν τα προϊόντα highlighter.

The post Μυστικά για να αντέξει το μακιγιάζ σας στη ζέστη appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα