Πότε τα κιλά δεν έχουν σημασία

Θέλετε απεγνωσμένα να χάσετε αυτά τα πέντε κιλά; Φαίνεται ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος για να συμφιλιωθείτε με το σώμα σας: μια ευτυχισμένη σχέση.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της British Psychological Society’s Division of Clinical Psychology, υπάρχει μια σύνδεση με το να είστε σε μια χαρούμενη σχέση και να έχετε θετική εικόνα για το σώμα σας.

Για τις ανάγκες της μελέτης, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ταλίν στην Εσθονία ζήτησαν από 256 γυναίκες μεταξύ 20 και 45 ετών, να απαντήσουν

σε μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση της σχέσης, το βάρος, τη διατροφή, την εικόνα του σώματός τους και την αυτοεκτίμηση. Αποδεικνύεται ότι όσο πιο ευτυχισμένη ήταν μια γυναίκα στην σχέση της, τόσο πιο πιθανό ήταν να είχε μια υγιή εικόνα για το σώμα της, ανεξάρτητα από το πόσο κοντά ήταν σε αυτό που η ίδια θεωρούσε “ιδανικό βάρος”. Επίσης, οι γυναίκες που ήταν ευχαριστημένες με τους συντρόφους τους, ανέφεραν ότι είχαν περισσότερη αυτοεκτίμηση.

Παρόλα αυτά, η μελέτη παρουσίασε μια συσχέτιση γεγονότων και δεν αποδεικνύει σχέση αιτίου – αποτελέσματος. Είναι όμως λογικό, όσο πιο ικανοποιημένες είστε σε άλλους τομείς της ζωής σας (συμπεριλαμβανομένου και του συναισθηματικού) να έχει κάποια επιρροή στο πόσο ικανοποιημένες είστε με το νούμερο που δείχνει η ζυγαριά σας.

Για να μην αναφέρουμε ότι το να είστε σε μια σχέση που υπάρχει σεβασμός και αγάπη είναι μια εξαιρετική υπενθύμιση ότι η εξωτερική σας εμφάνιση είναι μόνο μία πτυχή του εαυτού σας και όχι η πιο σημαντική. Από την άλλη, όταν είστε ευχαριστημένες με την εξωτερική σας εικόνα, είστε και πιο ισορροπημένη στην σχέση σας γιατί δεν σπαταλάτε την ενέργειά σας γκρινιάζοντας για το “ιδανικό σώμα”. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να δείχνετε την αγάπη σας στον σύντροφό σας αλλά και στον εαυτό σας.

The post Πότε τα κιλά δεν έχουν σημασία appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα