Θάλλω: Νέα Τηλεφωνική Υπηρεσία για άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους

Το Θάλλω και η Ελληνική Πρωτοβουλία Ενάντια στην Νόσο Αλτσχάιμερ (Hellenic Initiative Against Alzheimer’s Disease – HIAAD.org), ενισχύουν το κοινωνικό τους αποτύπωμα με μία νέα υπηρεσία τηλεφωνικής ενημέρωσης και υποστήριξης για άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους, παρέχοντας μία σειρά από εργαλεία που εξελίσσουν ολοένα και περισσότερο την ποιότητα φροντίδας μέσα από την έγκυρη ενημέρωση.

Η HIAAD έχοντας διανύσει ήδη τον

πρώτο χρόνο λειτουργίας της, με έντονη δραστηριότητα και εξωστρέφεια, έχει πλαισιωθεί από διακεκριμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό με πληθώρα αντικειμένων – κλινικοί γιατροί, ερευνητές, εκπαιδευτικοί, νομικοί, μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας – με κεντρικό όραμα την αναδιαμόρφωση του τοπίου στην ελληνική πραγματικότητα.

Η Υπηρεσία Τηλεφωνικής Υποστήριξης αποτελεί το αποτέλεσμα της συντονισμένης προσπάθειας της seveneleven και της HIAAD ενώ αντικατοπτρίζει την συνεργατική προσαρμογή των πρακτικών της Αμερικανικής Εταιρείας Αλτσχάιμερ στα ελληνικά δεδομένα. Έχει ως αποστολή την παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας σε ασθενείς με διαταραχές μνήμης και στις οικογένειές τους που επωμίζονται το φορτίο της φροντίδας και ακολουθεί διεθνώς αποδεκτές κατευθυντήριες οδηγίες με Ευρωπαϊκές πρακτικές.
Σε ένα ασφαλές περιβάλλον εξωστρέφειας και έκφρασης, επιδιώκουμε να μεταφέρουμε την πεποίθησή μας πως η γνώση μειώνει το άγχος και το φόβο. Επιθυμία αλλά και στόχος μας είναι:

Η άρση του κοινωνικού αποκλεισμού που βιώνουν οι ηλικιωμένοι,
Η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του φροντιστή και του ατόμου που ζει με άνοια,
Η ενθάρρυνση των επαγγελματιών υγείας στο δύσκολο έργο τους,
Η ενημέρωση του κοινού και η στήριξη της εξωστρέφειας,
Η σταδιακή απαλοιφή του στίγματος που ακολουθεί την κατάσταση της άνοιας.
Η ομάδα του θάλλω αποτελείται από καταρτισμένους ψυχολόγους και ειδικούς σε θέματα άνοιας και παρέχει δωρεάν ενημέρωση και υποστήριξη για μία σειρά από θέματα όπως:

Συμβουλές για καλύτερη ποιότητα φροντίδας

Εργαλεία μείωσης του στρες των φροντιστών

Γενικές συμβουλές σε νομικά θέματα και διαθέσιμες επιλογές

Ενημέρωση για επιδόματα και παροχές

Συμβουλές επιλογής δομών και φροντιστών

Κατανόηση της κατάστασης της άνοιας και των συμπτωμάτων της

Διαχείριση συμπεριφορών και θέματα ασφάλειας

Ενημέρωση για υπηρεσίες στον τόπο διαμονής

Προτάσεις για καθημερινές δραστηριότητες και επιλογές ενίσχυσης της κοινωνικής ζωής και υγείας

Συναισθηματική και Ψυχολογική υποστήριξη ατόμων με άνοια και των φροντιστών τους

Η γραμμή απευθύνεται σε:

Άτομα που ζουν με άνοια,

Άτομα που ζουν με Ήπια Γνωσιακή Διαταραχή (MCI),

Οικογένεια, φίλους και φροντιστές ανθρώπων που ζουν με άνοια,

Επαγγελματίες Υγείας που εργάζονται σε περιβάλλον φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με άνοια,

Το ευρύ κοινό που επιθυμεί να ενημερωθεί,

Ανθρώπους άνω των 65 ετών που αισθάνονται την ανάγκη να μιλήσουν.

Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν, η σύνδεση είναι άμεση, χωρίς αναμονή και προσφέρεται η δυνατότητα συστηματικής επαφής με τους καλούντες. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη Δευτέρα ως Παρασκευή 09:00 – 16:00 και Σάββατο 10:00 – 15:00. Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες δίνεται η δυνατότητα ηχογράφησης μηνύματος με απόκριση εντός 24 ωρών. Σημειώστε πως αν έχετε ενεργοποιήσει την απόκρυψη του αριθμού κλήσης δεν θα μπορέσουμε να σας καλέσουμε.

Η επικοινωνία μπορεί να γίνει είτε τηλεφωνικά στο 212 000 8711, είτε μέσω email στη διεύθυνση [email protected], ενώ παρέχεται και ενθαρρύνεται η επικοινωνία με βιντεοκλήση.

Η Υπηρεσία Τηλεφωνικής Υποστήριξης υλοποιείται με δωρεά από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα.

Χρήσιμες πληροφορίες

Οι άνθρωποι της ομάδας μας δεν κάνουν διάγνωση. Εάν εσείς ή κάποιος που φροντίζετε παρουσιάζει προβλήματα μνήμης, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας.

Σας ενημερώνουμε ότι οι κλήσεις καταγράφονται για λόγους ασφάλειας, αξιολόγησης και βελτίωσης της υπηρεσίας και εκπαίδευσης του προσωπικού. Η εταιρεία μας είναι πλήρως συμμορφωμένη με τον νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Οι κλήσεις λογίζονται ως αστικές και συνήθως περιλαμβάνονται δωρεάν στα πακέτα τηλεφωνίας όλων των παρόχων στην Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον πάροχό σας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του θάλλω και της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Νόσο Αλτσχάιμερ μπορείτε να αναζητήσετε στις ιστοσελίδες www.thallo.care και www.hiaad.org.

The post Θάλλω: Νέα Τηλεφωνική Υπηρεσία για άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα