10 φανταστικά tips για υγιή και λαμπερά μαλλιά!

Όλες οι γυναίκες θέλουμε να έχουμε λαμπερά, πλούσια μαλλιά που ακτινοβολούν υγεία. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντοτε εύκολο.

Το καθημερινό styling, οι αλλαγές θερμοκρασίας, το περιβάλλον, το άγχος, το κάπνισμα και οι κακές διατροφικές συνήθειες κάνουν τα μαλλιά να χάνουν τη φυσική τους λάμψη και την ελαστικότητα τους.

Αξίζει να προσέξουμε λίγο περισσότερο τη καθημερινή φροντίδα των μαλλιών μας και εδώ σου έχω συγκεντρώσει τις πιο πολύτιμες και χρήσιμες συμβουλές που δεν πρέπει να ξεχνάς.

10 TIPS για όμορφα μαλλιά

1.

Απόφυγε να πιάνεις σφιχτά τα μαλλιά σου
Τα κλασικά λαστιχάκια τείνουν να σπάνε τις τρίχες και να προκαλούν ψαλίδα. Επένδυσε σε λαστιχάκια με μεταξωτό ύφασμα ή σε σπιράλ.

2.Μην πειράζεις διαρκώς τα μαλλιά σου. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι τα τα λαδώσεις και να χαλάσεις την υφή της τρίχας.

3.Χρησιμοποίησε σατέν μαξιλαροθήκες  που δεν καταστρέφουν την τρίχα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

4.Περιποιήσου τα μαλλιά σου με μάσκες 2 φορές την εβδομάδα και λάδια θρέψης που τα δυναμώνουν και δεν επιτρέπουν την εμφάνιση ψαλίδας.

5. Λούσου, μία φορά το μήνα, με clarifying / καθαριστικό σαμπουάν. Τα αποτοξινώνει βαθιά η χρήση ειδικού σαμπουάν.

6.Προτίμησε χλιαρό και όχι καυτό νερό στο λούσιμο και δεν χρειάζεται κάθε μέρα επίσης!

7.Μην τα στεγνώνεις τρίβοντάς τα με δύναμη μέσα στην πετσέτα. Αυτή μας η συνήθεια μπορεί να προκαλέσει από ψαλίδα μέχρι και τριχόπτωση και φυσικά χτένισε τα απαλά και καλά.

8. Πριν χρησιμοποιήσεις πιστολάκι ή σίδερο μαλλιών, καλό είναι να βάζεις ειδικά προϊόντα τα οποία βοηθούν και αναδομούν την τρίχα, προστατεύοντας την από την υψηλή θερμοκρασία και το καθημερινό styling.

9.Όταν βγαίνεις έξω και έχει ήλιο προτίμησε ένα καπέλο ή αντηλιακό μαλλιών για να τα προστατέψεις από τις περιβαλλοντικές συνθήκες.

10.Μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή με ποικιλία τροφών και θρεπτικών συστατικών, εμπλουτισμένη με τροφές πλούσιες σε ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα, δεν προστατεύει απλώς την υγεία του οργανισμού μας, αλλά αποτελεί και το μοναδικό εγγυημένο μυστικό για πλούσια, γερά μαλλιά.

Επίσης μια φορά το μήνα η επίσκεψη σε ένα κομμωτήριο για την ψαλίδα είναι απαραίτητη!

Πηγή φωτογραφιών: Unsplash

Mια ματιά ακόμα: Η μεγαλύτερη Black Friday Week όλων των εποχών ξεκίνησε στη DUST+CREAM!

Keywords
Τυχαία Θέματα