308 λόγοι γιατί να πάρεις το αυτοκίνητο μαζί στις διακοπές

Είμαι 35 πλέον ετών (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) και πιστεύω πως οι μέρες που έσερνα τα μπαγκάζια μου πάνω κάτω στα πλοία, προς και από τα ξενοδοχεία στις διακοπές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ομοίως ανεπιστρεπτί έχουν περάσει και οι μέρες που έδινα μάχες στην πιάτσα για τα νησιώτικά ταξί και δεν πήγαινα σε απομακρυσμένες παραλίες γιατί δεν είχα μέσο. Ναι, σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες, παίρνω πλέον πάντα μαζί μου αυτοκίνητο στις διακοπές, ακόμα και αν η μεταφορά του μου κοστίζει ένα νεφρό ή ένα χειρότερο από ότι θα ήθελα ξενοδοχείο.

Κάπως έτσι έγινε και όταν σύσσωμη η ομάδα του faysbook.gr αποφάσισε να πάει για bonding στην Νάξο με πρωτοβουλία της Φαίης. Ναι, άλλοι εργοδότες μετά βίας σου δίνουν άδεια. η δικιά μας μας έστειλε πληρωμένες διακοπές σε βίλλα αλλά θα τα πούμε άλλη φορά. Το θέμα μας είναι το αυτοκίνητο, το σωτήριο Peugeot 308 που μας έδωσε η Automotivo για την Νάξο και κυριολεκτικά, σχεδόν έκλαψα όταν το επέστρεψα. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το ραντεβού με τον Γιώργο (τον αρχισυντάκτη μας), την Μαρία (την celebrity editor) και την Ελένη (την fashion editor) ήταν στις 6 το πρωί και καθώς οδηγούσα το αθόρυβο 308 (το δικό μου αυτοκίνητο κάνει σαν τράτα) σκέφτηκα: «Δεν παίζει να χωρέσουν τα πράγματά μας» και λίγο πανικοβλήθηκα. 4 όχι νορμάλ άτομα με τα μπαγκάζια τους είναι κάπως δύσκολο να χωρέσουν. Φτάνοντας στο ραντεβού βλέπω τον Γιώργο με το βαλιτσάκι του που ήταν κατάλληλο για 15ήμερο ταξίδι, όχι για ΣΚ. Το δικό μου ήταν ήδη μέσα στο πορτ μπαγκάζ και το δίχως άλλο, κατέφθασε η Ελένη με ένα εξίσου μεγάλο βαλιτσάκι. Τελευταία και αργοπορημένη ήρθε η Μαρία που είχε μαζί της πράγματα που θα την έφταναν και σε περίπτωση μηνιαίου αποκλεισμού στην Νάξο. Φίλη, χώρεσαν όλα στο πορτ μπαγκάζ. Μπροστά στα καθίσματα οι δύο κοπέλες κάθονταν κυρίες. Άρχισαν να σκάνε καρδούλες πάνω από το κεφάλι μου και ένας έρωτας, ο δικός μου και του Peugeot 308 είχε αρχίσει να γεννιέται.

Ώρα να μπούμε στο καράβι. Δεν ξέρω για εσένα αλλά εμένα με αγχώνουν οι κουμανταδόροι που φωνάζουν «ΕΛΑ! ΕΛΑ! ΕΛΑ! ΠΙΣΩ! ΚΟΦΤΟ ΔΕΞΙΑ» αλλά καμία σημασία δεν τους έδωσα αυτή τη φορά. Το Peugeot 308 έχει κάμερα που σου δείχνει στην τεράστια οθόνη σου όλα όσα γίνονται πίσω σου όταν βάζεις όπισθεν. Ανέβηκα κυρία, δεν κατέβασα καν το παράθυρο για να ακούω τους κουμανταδόρους και μια δεύτερη καρδούλα έσκασε πάνω από το κεφάλι μου. Εδώ υπήρχε έρωτας μεγάλος.

Φτάνοντας στην Νάξο, η θερμοκρασία είχε ήδη φτάσει τους 44 αλλά μέσα στο Peugeot 308 χρειαζόμασταν ζιπουνάκι κι εγώ αναρωτιόμουν αν νομικά στέκει ο γάμος με ένα αυτοκίνητο. Η βίλλα μας ήταν πίσω από το πουθενά. Δεν υπερβάλλω! Η βίλλα ήταν πάνω σε ένα βουνό με πανοραμική μεν θέα αλλά μη προσβάσιμο ακριβώς δρόμο. Μόλις αντίκρυσα την ανηφόρα είπα μέσα μου «η ζωή εδώ τελειώνει» αλλά το αυτόματο λατρεμένο μου Peugeot 308 την ανέβηκε με 4 βαλίτσες, 4 τσάντες θαλάσσης, 4 άτομα και τον κλιματισμό στο φουλ σαν να ήταν πούπουλο! Τέλος, θα παντρευόμουν ένα αυτοκίνητο και δεν ήξερα πως να το πω στην μαμά μου.

Καθ᾽όλη την διάρκεια του ταξιδιού ευχαριστήθηκα παρκαρίσματα (ποιος θα το φανταζόταν), χαρήκαμε δροσιά ενώ έκαιγαν οι πέτρες της Νάξου και ακούγαμε μουσική στην διαπασών τραγουδώντας. Άπειρες οι μνήμες για σταθμούς, control στο τιμόνι για να κάνω κουμάντο και να ψάχνω σταθμούς με jazz ενώ όλοι ήθελαν λίγη Φουρέιρα αλλά το καλύτερο ήρθε τυχαία. Μου είχαν πει τα παιδιά από την Automotivo πως μπορώ να συνδέσω το κινητό μου αλλά έχει τόσα άλλα gadget με τα οποία παίζαμε που το ξέχασα! Χτυπάει που λες το κινητό και δεν το σηκώνω (δεν το σηκώνουμε όταν οδηγούμε, ε!) και συνεχίζω να ψάχνω σταθμούς όταν ξαφνικά μπαίνει το αγαπημένο μου τραγούδι …Andrew Bird, πιο χίψτερ και άγνωστο πεθαίνεις και βάζω φωνή «ΜΑ ΤΙ ΣΤΑΘΜΟ ΠΙΑΣΑΜΕ ΒΑΓΓΕΛΙΣΤΡΑ ΜΟΥ!». Δεν ήταν σταθμός, είχε συνδεθεί ολομόναχο το κινητό με το αυτοκίνητο, είχε εισάγει την playlist και την έπαιζε στερεοφωνικά. Εκεί προέκυψε το πρόβλημα του αν μπορώ και εγώ να φορέσω λευκά στον γάμο μου με το Peugeot 308 καθώς ήταν και εκείνο λευκό αλλά θα τα βρίσκαμε αργότερα.

Για να μην μακρηγορήσω περισσότερο θα σου πω μόνο το εξής. Εγώ διακοπές χωρίς αυτοκίνητο δεν ξαναπάω και αν με αξιώσει ο Θεός, του χρόνου θα πάω με το δικό μου Peugeot 308. Μπορεί να μην παρέθεσα 308 λόγους αλλά θα μπορούσα γιατί το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει τόσα features που πραγματικά θα μπορούσα να γράφω για ώρες. Κράτα μόνο το εξής: Είμαι κορίτσι, δεν ξέρω από αυτοκίνητα και δεν κοίταζα μέχρι χθες κάτι παραπάνω από το χρώμα και τον κλιματισμό. Το Peugeot 308 με έκανε να θέλω να μάθω και τα παιδιά στην Automotivo μου έκαναν πραγματικό μάθημα. Σε αφήνω ομως τώρα και σύντομα θα ανεβάσω φωτογραφίες από τον γάμο μου. Αν θες όμως να δεις για τι πράγμα ακριβώς μιλάω, κατευθύνσου προς την Automotivo (Λεωφ. Κηφισίας 278, Χαλάνδρι) και θα ερωτευτείς και εσύ!

Keywords
Τυχαία Θέματα