80’s beauty look: Πως θα αναβιώσεις το χαρούμενο μακιγιάζ!

Πολλές φορές ανατρέχουμε στο παρελθόν για να πάρουμε έμπνευση στο styling, το μακιγιάζ ή τα μαλλιά. Όταν πάμε να “αντιγράψουμε” δεκαετίες που τις χαρακτηρίζουν κάποια σημεία κλειδιά, δεν χρειάζεται να κάνουμε πιστή αντιγραφή γιατί είναι κάπως risky, η προσπάθεια να θεωρηθεί παλιακή. Αρκεί να πάρεις κάποια στοιχεία και να τα εκσυγχρονίσεις!

Το μακιγιάζ της δεκαετίας του 1980 σημαδεύτηκε από τολμηρές και δραματικές εμφανίσεις, που έγραψαν εποχή. Είναι μια δεκαετία όπου κυριάρχησε το χρώμα, είδαμε μπλε ακόμα και φούξια σκιά, metallics

που έδιναν την glam πινελιά, μαλλιά με όγκο αλλά και πιασμένα σε elegant κότσους. Ποιος θα ξεχάσει το μαλλί λάχανο που έγινε σούπερ hair trend στις μέρες μας στην πιο μοντέρνα εκδοχή του!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitris Giannetos (@dimitrishair)

Πάμε να δούμε τα βασικά χαρακτηριστικά που περιλαμβάνουν τα beauty looks των 80’s:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Laura Gilbert (@lauragbert)

Φωτεινά χρώματα: Οι ζωηρές σκιές ματιών σε έντονες αποχρώσεις όπως το μπλε, το πράσινο και το ροζ ήταν δημοφιλείς. Τα neon χρώματα ήταν ιδιαίτερα μοντέρνα.

Έντονο eyeliner: Το παχύ, σκούρο eyeliner, που εφαρμόζεται συχνά σε δραματικό στυλ φτερού, ήταν ένα χαρακτηριστικό look. Κάποιοι αγκάλιασαν ακόμη και eyeliners με δύο τόνους.

Contouring: Το contouring έγινε πιο εμφανές, με έντονη έμφαση στα ζυγωματικά. Το ρουζ εφαρμόστηκε ψηλά στα μάγουλα για σμιλεμένη εμφάνιση.

Έντονα χείλη: Τα έντονα χρώματα των χειλιών, που κυμαίνονταν από κόκκινο έως βαθύ μοβ, ήταν κοινά. Τα ματ φινιρίσματα ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή.

@ainomagdalena80s makeup look♬ sonido original – ♫
Keywords
Τυχαία Θέματα