DIY: Lip scrub με 4 φυσικά υλικά για τα πιο απαλά χείλη!

Αγόρασες ήδη το νέο σου κραγιόν ή lip gloss στην υπέροχη καλοκαιρινή απόχρωση που σου ανεβάζει τη διάθεση και ανυπομονείς να το φορέσεις; Πριν το κάνεις, οι experts προτείνουν μία κίνηση φροντίδας που θα κάνει τα χείλη σου να δείχνουν ακαταμάχητα: το lip scrub!

Η απολέπιση στα χείλη με ένα scrub είναι ένα must do στην περιποίηση τους που δεν πρέπει να παραλείψεις καθώς απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και επιτρέπει ν’ αναδειχτεί η πιο απαλή και ζουμερή εκδοχή των χειλιών σου.

Αν αγαπάς ιδιαίτερα τις φυσικές συνταγές

με πανεύκολη εκτέλεση και υλικά που μπορείς να βρεις στην κουζίνα σου, σου έχουμε το τέλειο lip scrub! Θα χρειαστείς 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας μέλι, 1 κουταλιά του γλυκού ακατέργαστο λάδι καρύδας και  ¼ της κουταλιάς γλυκού κανέλα (ή 5 σταγόνες από έλαιο κανέλας).

Η ζάχαρη και το έλαιο καρύδας αποτελούν, σύμφωνα με τους experts, δύο βασικά, απαραίτητα φυσικά συστατικά για να δημιουργήσεις το τέλειο lip scrub. Η ζάχαρη κάνει απαλή απολέπιση που αναζωογονεί τα χείλη και το λάδι καρύδας τα ενυδατώνει (αυτά τα δυο δημιουργούν επίσης από μόνα τους ένα ιδανικό μείγμα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως treatment απλώνοντάς το και αφήνοντάς το απλώς να δράσει στα χείλη σου, χωρίς να κάνεις απολέπιση).

Προσθέτοντας το μέλι και την κανέλα στην παραπάνω βάση το lip scrub ενισχύεται με τις superpower ιδιότητές τους: Το μέλι έχει απολεπιστική και παράλληλα προστατευτική δράση ενώ η κανέλα αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στα χείλη και τα κάνει να φαίνονται πιο σαρκώδη και ζουμερά.

Πώς θα το φτιάξεις step by step:

1)    Βάλε τη ζάχαρη σ’ ένα μικρό μπολ και, πρώτα, ανακάτεψέ τη με το μέλι.

2)    Πρόσθεσε το λάδι καρύδας και ανακάτεψε (αν το λάδι καρύδας δεν έχει υγροποιηθεί -όπως συνήθως συμβαίνει το καλοκαίρι που η θερμοκρασία ανεβαίνει- άφησε να υπάρχουν μερικά στερεά, μικρά “κομματάκια” του καθώς ενισχύουν την απολεπιστική υφή και δράση του scrub). Έπειτα, πρόσθεσε την κανέλα.

3)    Κάνε απολέπιση με απαλές κυκλικές κινήσεις και άφησέ το για λίγα λεπτά στα χείλη σου σαν μάσκα. Το καλό με τα φυσικά -και delicious- συστατικά του είναι ότι δεν πειράζει αν μπει λίγο από αυτό το lip scrub στο στόμα σου!

4)    Απομάκρυνε το scrub με χλιαρό νερό και στέγνωσε τα χείλη σου με μια απαλή πετσέτα, με απαλές, ταμποναριστές κινήσεις. Αν έχεις ευαίσθητα χείλη και θέλεις έξτρα απαλότητα, άπλωσε στο τέλος λίγο λάδι καρύδας ή το αγαπημένο σου lip balm.

Cover photo: Instagram/aga_makeupartist

Lip scrub photos: Pinterest/pinnedandrepinned

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

Η Ελληνίδα Mary Katrantzou υπογράφει το νέο άρωμα του οίκου Bvlgari – και είναι υπέροχο!

5 νυφικά μανικιούρ που θα εμπνεύσουν τις summer brides

Το TikTok λέει ότι το νερό χλωροφύλλης καταπολεμά την ακμή – λέει αλήθεια;

Keywords
Τυχαία Θέματα