Dior Celebrates Greece: Φωτιά στο instagram…με τις πρώτες φωτογραφίες με δημιουργίες Dior

Η σχεδιάστρια του οίκου Dior, Maria Grazia Chiuri, είναι το μυαλό που βρίσκεται πίσω από όλη αυτή τη διοργάνωση. Η ίδια ετοιμάζει το συγκεκριμένο project εδώ και 2 χρόνια και η ταμπέλα ”Made in Greece” υπάρχει σε όλες τις δημιουργίες που θα δούμε σήμερα στο show. Ελληνίδες τεχνίτριες και υφάντρες από περιοχές της Ελλάδας,

όπως η Θράκη, η Ήπειρος και η Κρήτη έχουν βοηθήσει στις δημιουργίες του οίκου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dior Official (@dior)

H ίδια μιλώντας πριν λίγες ημέρες στην ελληνική Vogue είπε: «Η Ελλάδα ήταν μια δύσκολη επιλογή», σημειώνει. «Είμαι Ιταλίδα, ο πατέρας μου ήταν από τη Νότια Ιταλία, τη Μεγάλη Ελλάδα. Ζω στη Ρώμη, μελέτησα την Οδύσσεια στο σχολείο, είναι πραγματικά μέρος της κουλτούρας μου. Υπάρχει μια μικρή πόλη στην Πούλια όπου μιλούν Greco Salentino, τη διάλεκτο Γκρίκο. Όλο αυτό είναι ένα πραγματικό μείγμα της δικής μου αλλά και ολόκληρης της δυτικής κουλτούρας και γι’ αυτό έπρεπε να αρχίσω από την αρχή, να μελετήσω τα πάντα μέσα από μια διαφορετική οπτική». Οι πρώτες φωτογραφίες από τη συλλογή δημοσιεύτηκαν στο WWD και είναι 100% εμπνευσμένες από την Αρχαία Ελλάδα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Joelle Diderich (@jdiderich)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LeParc027 (@leparc027)

Η σχεδιάστρια επισκέφτηκε πολλά μέρη της Ελλάδας για να εμπνευστεί και να μάθει περισσότερα πράγματα για την ιστορία της και έφτασε μέχρι και στα πιο απομακρυσμένα χωριά για να μελετήσει σε βάθος τα υφαντά και τα παραδοσιακά ρούχα. Η σχεδιάστρια του οίκου μιλώντας για το show δήλωσε: «Μέσω αυτού του νέου διαλόγου που ανοίγουμε με την ιστορία της κάθε περιοχής, επινοούμε ξανά την καλλιτεχνική αριστεία του οίκου. Γι’ αυτό και το ντεφιλέ που θα γίνει στην Ελλάδα ουσιαστικά ακολουθεί τη σειρά των μαγικών παρουσιάσεων που οργανώθηκαν στο Λέτσε το 2020».

Ο οίκος Dior προγραμμάτισε ζωντανή αναμετάδοση του show σε ανοιχτούς χώρους στην Καλαμάτα και στο Σουφλί, στον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, αλλά και στον θερινό κινηματογράφο «Cine Paris» στην Πλάκα.

Η Άννα Βίσση είναι μια από τους 400 καλεσμένους και παρακάτω θα δεις το look που επέλεξε για να παρευρεθεί στο show.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anna Vissi Fans (@annavissifans)

Διαβάστε ακόμα: Πώς φοράνε το πράσινο χρώμα οι πιο γνωστές influencers- Tα πιο stylish looks

Η Fashion Editor προτείνει: Ναι! Το καφτάνι είναι το Νο1 trend στα φορέματα του Καλοκαιριού

H τάση που αγάπησε η Πριγκίπισσα Diana επιστρέφει φέτος στη μόδα!

Keywords
Τυχαία Θέματα