Dopamine glam: Το μακιγιάζ που σε γεμίζει χαρά!

Eίναι γεγονός πως το χρώμα μας φτιάχνει τη διάθεση και ημέρες που ο ουρανός είναι γκρι οι περισσότεροι πέφτουμε σε μελαγχολία!

Και αυτό δεν το υποστηρίζω μόνο εγώ που είμαι λάτρης του χρώματος αλλά και έρευνες έχουν δείξει πως το χρώμα επηρεάζει άμεσα τα συναισθήματά μας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Beauty

Journal (@beautyjournal)

Αυτά τα συναισθήματα χαράς, αυτοπεποίθησης και δύναμης που παίρνουμε από το ντύσιμο, το μακιγιάζ, το χρώμα στα μαλλιά και τα αξεσουάρ και γενικότερα τα φωτεινά χρώματα ο διάσημος make up artist, Sir John αποκαλεί “Dopamine Glam”.

(Για την ιστορία, η ντοπαμίνη είναι μια χημική ουσία που μας κάνει να νιώθουμε καλά και ενεργοποιείται σε στιγμές απόλαυσης).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη S I R J O H N (@sirjohn)

Το «Dopamine Glam» όπως λέει ο Sir John μπορεί να είναι η θεραπεία που χρειαζόμαστε και εκφράζεται και μέσα από το μακιγιάζ!

Για το λόγο αυτό και επειδή συγκεκριμένα χρώματα αποδεδειγμένα μας προκαλούν ευεξία και χαρά δεν διστάζει να τα χρησιμοποιεί ακόμα και με ανατρεπτικούς συνδυασμούς στα μακιγιάζ του!

Και σίγουρα αυτά τα χαρούμενα make up looks του δεν έχουν βάση το μαύρο και το γκρι που έχουν εντυπωθεί στο μυαλό του ως τα χρώματα της μοναξιάς και της απομόνωσης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη S I R J O H N (@sirjohn)

To χρώμα έχει επιστρέψει δυναμικά και όπως έχω γράψει πολλές φορές όλο και περισσότερα κορίτσια πλέον το τολμούν και δεν το “φοβούνται” για μια ξεχωριστή εμφάνιση.

Είδαμε μαζικά να κυκλοφορούν φέτος από εταιρείες καλλυντικών χρωματιστές μάσκαρα, eyeliners, μπλε, πράσινες, κίτρινες και φούξια σκιές που είναι τάση και δείχνουν τον παλμό της εποχής και τι ζητάει το καταναλωτικό κοινό!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Linasha | Dark Skin Makeup (@linnygd)

Το “Dopamine Glam” που έγινε κάτι σαν κίνημα στο ΤikTok δεν περιορίζεται μόνο στις χρωματιστές σκιές και δεν αφορά μόνο στο μακιγιάζ!

Είναι προσωπικός τρόπος έκφρασης, δημιουργίας και ανεξαρτησίας όσον αφορά στο στυλ, το χρώμα στα μαλλιά κτλ.

@maneaddicts Breaking down the basics of #dopamineglam #hairtok #maneaddicts #hairtrends ♬ original sound – Mane Addicts

Sooo bring it on!

Διάβασε ακόμα: Μπλε μολύβι ματιών: Μήπως ήρθε η ώρα να αντικαταστήσει το μαύρο;

Keywords
Τυχαία Θέματα