Naked nails: Πως να διατηρήσεις καθαρά και ενυδατωμένα τα νύχια σου!

Τα “naked nails”, τα γυμνά νύχια χωρίς να έχεις περάσει χρωματιστό βερνίκι είναι τρελή τάση! Η μόδα αυτή θέλει καθαρά, υγιή και ενυδατωμένα άκρα που δείχνουν σούπερ περιποιημένα και λαμπερά.

Με ποιόν τρόπο υιοθετείς το trend;

Σας δίνω όλα τα tips για να διατηρήσετε υγιή και φυσικά τα νύχια σας:

#Διατηρήστε τα καθαρά:

Πλένετε τακτικά τα χέρια σας και διατηρείτε τα νύχια σας καθαρά για να αποτρέψετε

τη συσσώρευση βρωμιάς, βακτηρίων και μυκητών.

#Ενυδάτωση:

Απλώστε τακτικά μια ενυδατική λοσιόν ή λάδι θρέψης στα νύχια και τα πετσάκια σας για να τα διατηρήσετε ενυδατωμένα. Τα ξηρά νύχια μπορεί να γίνουν εύθραυστα και επιρρεπή σε σπάσιμο.

Φυσικά και η απολέπιση στα χέρια είναι απαραίτητη γι’αυτό και ένα home scrub βοηθάει! Μπορείτε απλά να α καστανή ζάχαρη, μέλι και αιθέριο έλαιο βανίλιας και έπειτα βάλτε ελαιόλαδο για θρέψη!

#Αποφύγετε τις σκληρές χημικές ουσίες:

Περιορίστε την έκθεσή σας σε σκληρές χημικές ουσίες, όπως ισχυρά απορρυπαντικά, καθαριστικά και προϊόντα για τα νύχια που περιέχουν ακετόνη. Αυτά μπορεί να αποδυναμώσουν και να στεγνώσουν τα νύχια σας.

#Φοράτε γάντια:

Όταν κάνετε δουλειές του σπιτιού ή οποιαδήποτε σκληρή δουλειά, προστατεύστε τα από τις βλαβερές ουσίες φορώντας γάντια.

#Κόψτε και διαμορφώστε τα σωστά:

Να κόβετε τακτικά τα νύχια σας και να τα λιμάρετε προς μία κατεύθυνση για να αποφύγετε το σχίσιμο και την αποδυνάμωση.

#Μην τα δαγκώνετε:

Αποφύγετε να δαγκώνετε τα νύχια σας ή να κόβετε με τα δόντια τα πετσάκια, καθώς αυτό μπορεί να καταστρέψει και την ποιότητα του νυχιού αλλά και να οδηγήσει σε μολύνσεις.

#Αποφύγετε την υπερβολική υγρασία:

Αν και είναι σημαντικό να διατηρείτε τα νύχια σας ενυδατωμένα, η παρατεταμένη έκθεση στο νερό μπορεί να τα αποδυναμώσει. Φοράτε γάντια ενώ κάνετε εργασίες όπως το πλύσιμο των πιάτων ή το καθάρισμα για να προστατεύσετε τα νύχια σας.

#Διατηρήστε μια υγιεινή διατροφή:

Μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και πρωτεΐνες είναι απαραίτητη για υγιή νύχια. Συμπεριλάβετε τρόφιμα όπως αυγά, σπανάκι, σολομό και ξηρούς καρπούς στη διατροφή σας. Ακόμα και τα συμπληρώματα διατροφής βοηθάνε!

#Αποφύγετε τα υπερβολικά προϊόντα νυχιών:

Επειδή όπως είπαμε είναι πολύ της μόδας τα άβαφα νύχια καλό είναι να περιορίσετε λίγο τη χρήση βερνικιών, τα μανικιούρ με gel και ακρυλικά νύχια, καθώς μπορούν να αποδυναμώσουν και να βλάψουν τα φυσικά σας νύχια με την πάροδο του χρόνου.

Δώστε στα νύχια σας ένα διάλειμμα ανάμεσα στα μανικιούρ για να αναπνεύσουν. Ένα σκληρυντικό νυχιών αλλά και ένα διάφανο top coat θα τους δώσει τη λάμψη που χρειάζονται!

Ένα ελαφρύ μπεζ ή λευκό γαλακτερό βερνίκι δεν είναι απαγορευτικό!

#Μην ξεχνάτε το αντηλιακό:

Εφαρμόστε αντηλιακό στα χέρια και τα νύχια σας όταν εκτίθεστε στον ήλιο για να αποφύγετε τον αποχρωματισμό και τη φθορά.

#Ελέγχετε τακτικά:

Προσέχετε τα νύχια σας για τυχόν σημάδια, όπως αποχρωματισμό, ραβδώσεις ή αλλαγές στο σχήμα.

Σε κάθε περίπτωση βοηθάει και η επίσκεψη σε έναν χώρο ομορφιάς και η φροντίδα τους από την nail artist!

Πηγή φωτογραφιών: Pexels

Μια ματιά ακόμα:

Φτιάξε το τέλειο face mist για να έχεις πάντα στην τσάντα! 

Keywords
Τυχαία Θέματα