Αλεξάνδρα Παλαιολόγου: «Ο πατέρας μου είχε αλτσχάιμερ, είναι δύσκολο να μην σε αναγνωρίζει»

Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου ήταν η σημερινή καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας». Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε σε ένα πολύ δύσκολο κομμάτι της ζωής της, που αφορά στον θάνατο του πατέρα της πριν από δύο χρόνια μετά από μάχη που έδωσε με το αλτσχάιμερ.

Η ηθοποιός εξομολογήθηκε ότι ο πατέρας της είχε για ένα μεγάλο διάστημα αυτή την ασθένεια και δεν αναγνώριζε κανένα μέλος της οικογένειάς του. Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου ήταν πολύ δεμένη μαζί του, συνεπώς η απώλειά του της κόστισε πολύ.

«Το αλτσχάιμερ είναι μια δύσκολη

ασθένεια για τους γύρω. Για τον άνθρωπο που υποφέρει φαντάζομαι ότι δεν είναι γιατί δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, δεν έχει καμία επαφή, δεν θυμάται τίποτα. Είναι, όμως, δύσκολο για τους υπόλοιπους.

Εμείς, η οικογένεια που το βιώσαμε ήταν πολύ δύσκολο να μην σε αναγνωρίζει ο πατέρας σου ή να βλέπεις ένα μάτι κενό, με πολλή καλοσύνη, βέβαια, αλλά κενό. Το βλέμμα ήταν χαμένο. Για εμένα αυτό ήταν το πιο σοκαριστικό σε αυτή την ιστορία», ανέφερε αρχικά η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου.

Στη συνέχεια, η ηθοποιός παραδέχτηκε ότι ήταν πολύ επίπονο να βλέπει καθημερινά τον πατέρα της σε αυτή την κατάσταση, αναφέροντας, μάλιστα, πως τον έκλαψε περισσότερο όσο βρισκόταν εν ζωή παρά όταν πέθανε. Ειδικότερα, είπε:

«Ήταν ο μπαμπάς μου, ένας άνθρωπος που ήμουν πολύ δεμένη και επειδή ήταν μεγάλη η διάρκεια που το ζήσαμε ήταν δύσκολο. Το να βλέπεις τον άνθρωπό σου να σε κοιτάει με ένα βλέμμα πολύ γλυκό και πολύ πράο αλλά να μην γνωρίζει και να μην καταλαβαίνει τίποτα. Εγώ τον έκλαψα πολύ περισσότερο, όταν ήταν ζωντανός και τον έβλεπα έτσι, παρά, όταν έφυγε».

Διαβάστε ακόμα:

 Βασίλης Τσιάρτας: Ξεσπά η αδερφή του, Ελευθερία – «Δεν θα τον ψηφίσουμε, διαφωνούμε με τις απόψεις του»

 Αργύρης Πανταζάρας για Σίσσυ Τουμάση: «Όταν κάποιος είναι ο άνθρωπός σου, δεν βγάζει νόημα να παίζεις τον ανήξερο»

 Σασμός spoiler: Ο Σταύρος χαροπαλεύει – Ο Μαθιός καταζητείται για φόνο

Keywords
Τυχαία Θέματα