Αλέξανδρος Νικολαΐδης: «Έφυγε» από σπάνια μορφή καρκίνου -Όσα είπε ο γιατρός του

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης άφησε την τελευταία του πνοή στα 43 του χρόνια, ύστερα από 2ετη μάχη που έδινε με μία σπάνια μορφή καρκίνου.

Η είδηση του θανάτου του έχει προκαλέσει σοκ τις τελευταίες ώρες, αφού ο Ολυμπιονίκης του Τάε Κβον Ντο και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον αθλητικό χώρο όσο και γενικά.

Ο ιατρός και πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών,

κ. Αθανάσιος Δημόπουλος, ο οποίος βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα στο πλευρό του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, μίλησε το πρωί στην εκπομπή «Happy Day» για την σπάνια μορφή καρκίνου του πνεύμονα που στέρησε τη ζωή του αθλητή.

«Είναι μία ιδιαίτερα δυσάρεστη ημέρα. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αλέξανδρου για τη συμπαράσταση που του έδειξαν στην προσπάθεια αυτή και τον αγώνα που έκανε για 2 χρόνια για τον καρκίνο και να έχουν δύναμη να τον θυμούνται και να τιμούν τη μνήμη του.

Όντως, διεγνώσθη με μία πολύ σπάνια μορφή καρκίνου του πνεύμονα σε προχωρημένο ήδη στάδιο από την περίοδο της διάγνωσης. Αντιμετωπίστηκε με όλες τις ενδεδειγμένες θεραπευτικές αγωγές, ωφελήθηκε από αυτές για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά δυστυχώς ότι διαγνώστηκε με τη νόσο σε μεταστατικό στάδιο δεν του έδωσε τη δυνατότητα να το ξεπεράσει.

Όντας παθολόγος, ογκολόγος και ερχόμενος καθημερινά σε επαφή με ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο, προφανώς είναι μία δύσκολη περίοδος ειδικά όταν αφορούν νέα άτομα, ειδικά όταν αυτά αισθάνονται το βάρος της οικογένειας, των μικρών παιδιών, τον φόβο ότι μπορεί να τα αφήσουν πίσω, χωρίς να έχουν βοηθήσει στην ολοκλήρωση των σπουδών τους και στην αποκατάστασή τους, δημιουργεί ένα επιπλέον άγχος. Γι’ αυτό και οι λίγοι μήνες παράτασης ζωής να έχουν σημασία, ακόμη και ψυχολογική γι’ αυτούς», ανέφερε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Διαβάστε ακόμα:

Φως στο Τούνελ: Η Αγγελική Νικολούλη κάνει πρεμιέρα απόψε με μια υπόθεση θρίλερ

Η Μιμή Ντενίση εξομολογείται: «Αν δεν ήταν η απόσταση, ίσως να μην είχαμε χωρίσει»

«Η Ζωή Λάσκαρη ήρθε μια μέρα και με πήρε με το αμάξι για να πάμε βόλτα και κόντεψε να με σκοτώσει»

Keywords
Τυχαία Θέματα