Ανδρέας Μικρούτσικος: «Πραγματικά είδα τον θάνατο και ήμουν σίγουρος ότι ”μέχρι εδώ ήταν”»

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Δύο στη 1»και μίλησε για την πολύ σοβαρή περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του πριν από λίγα χρόνια. Ο γνωστός παρουσιαστής περιέγραψε τη στιγμή που έχασε τις αισθήσεις και μοιράστηκε με τους παρουσιαστές τις σκέψεις που έκανε. Όπως εξομολογήθηκε, ήταν βέβαιος ότι δεν θα τα καταφέρει.

«Όταν βλέπεις το τέλος να έρχεται, λες πως θέλεις κι άλλο. Το μόνο που είπα. Στην αρχή ήταν πανικός γιατί έσκαγα… Ήταν η πρώτη φορά που έπαθα πνευμονικό οίδημα. Με

έπιασε πανικός. Όταν ξαναπήγα στο σπίτι, είχα δει πως είχα πετάξει όλα τα πράγματα. Έκανα κινήσεις που δεν τις θυμάμαι», ήταν τα πρώτα λόγια του Ανδρέα Μικρούτσικου.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος μιλάει για τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας του

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω, ο παρουσιαστής ανέφερε πώς ακριβώς συνέβησαν όλα, αποκαλύπτοντας πως ο γιος του ήταν εκείνος που τον έσωσε. Ο Ανδρέας Μικρούτσικος είχε προλάβει να τον ειδοποιήσει αλλά δεν πίστευε ότι θα έφτανε εγκαίρως.

«Όταν το διοξείδιο καταφέρνει και σου κάνει τον εγκέφαλο χάλια, να μην έχεις δηλαδή πλέον σωστή αίσθηση των πραγμάτων, τότε ειλικρινά έκανα μια σκέψη. Ότι η ζωή μου είναι ευθύγραμμο τμήμα, Α και Β, που το είδα ψηλά και είπα γιατί το Α να είναι λίγο πιο αριστερά και το Β να είναι λίγο πιο δεξιά. Δηλαδή ζήταγα να είμαι γεννημένος το 1940 και να μην πεθαίνω το 2019, να πήγαινα μέχρι το 2025 – 2026.

Με αυτή τη σκέψη – επειδή δεν μου είχε μείνει καθόλου οξυγόνο, έγειρα στον καναπέ για να μην με βρουν ξαπλωμένο κάτω. Είχα προλάβει να ειδοποιήσω τον γιο μου που πίστευα ότι δεν θα προλάβει να έρθει αλλά με πρόλαβε και ως εκ θαύματος έζησα. Έφτασα στο νοσοκομείο με παντελής έλλειψη οξυγόνου. Κι όμως μετά από δέκα ημέρες έκανα τα πρώτα βήματα αποκατάστασης.

Εκεί πραγματικά είδα τον θάνατο, εκεί τον αναλογίστηκα και εκεί ήμουν 100% σίγουρος ότι… μέχρι εδώ ήταν! Με έπιασε στην αρχή πανικός και μετά ένα πικρό παράπονο, που είναι ο χρόνος και η φιλοσοφία της ζωής μας. Η ζωή μας είναι ένα παιχνίδι με τον χρόνο.

Όπως λέει και ποιητής να είναι μακρύς ο δρόμος, φρόντισε να περάσεις καλά τον χρόνο σου. Όλοι μας μεγαλώνουμε με ένα σύνδρομο αιωνιότητας. Δηλαδή κανείς, παρά μόνο σε ιδιαίτερες στιγμές, δεν σκέφτεται ότι θα πεθάνει. Το έχει σαν λογική αλλά όχι βαθιά μέσα του», είπε ο Ανδρέας Μικρούτσικος στον αέρα της ΕΡΤ.

Διαβάστε ακόμα:

 Νίκος Κοκλώνης: Αποκάλυψε ότι ο νικητής του Fame Story θα πάει στη Eurovision

 Αμαρυλλίς: Το φωτογραφικό άλμπουμ της βάπτισης του γιου της

 Μαρία Μπακοδήμου: Το «Γεια σου» έριξε αυλαία και θα επιστρέψει τον Σεπτέμβρη

Keywords
Τυχαία Θέματα