Αποφυλακίζεται η Εύα Καϊλή: Με βραχιολάκι στο σπίτι της

Ένα 24ωρο μετά την αποφυλάκιση του Ταραμπέλα, που είχε συλληφθεί στις 10 Φεβρουαρίου, και μετά την αποφυλάκιση του Αντόνιο Παντσέρι, η Εύα Καϊλή πέτυχε αυτό που ζητούσε από τις πρώτες ημέρες της προφυλάκισης της σε φυλακές στις Βρυξέλλες στις 9 Δεκεμβρίου, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο του Qatargate.

Συμπληρώνοντας πάνω από 4 μήνες παραμονής στη φυλακή και με τρία αιτήματα αποφυλάκισης της να έχουν απορριφθεί

από την εισαγγελία των Βρυξελλών, η Εύα Καϊλή άκουσε σήμερα, εκπροσωπούμενη από τους δύο δικηγόρους της, τον Σβεν Μαρί και τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ότι θα μπορέσει να επιστρέψει σπίτι της στις Βρυξέλλες και να είναι μαζί με το παιδί της, πάντοτε με βραχιολάκι και με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως και οι Ταραμπέλα-Παντσέρι-Τζιόρτζι.

«Δε θέλω να σχολιάσω περισσότερα, παρά μόνο ότι πρόκειται για μια λογική απόφαση που καθυστέρησε πολύ», δήλωσε ο Σβεν Μαρί.

Η 44χρονη Εύα Καϊλή ήταν η τελευταία των Μοϊκανών σε αυτή την υπόθεση διαφθοράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που την εμπλέκει ως σημαίνον μέλος χρηματισμού από το Κατάρ και το Μορόκο για να προωθεί την ατζέντα τους, ενώ, υπενθυμίζεται, πως η σύλληψή της είχε γίνει κατόπιν έρευνας στο σπίτι της και αφού είχαν βρεθεί εκεί βαλίτσες με 1.5 εκατομμύριο ευρώ. Η ίδια έχει δηλώσει επανειλημμένως την αθωότητα της.

Η αποφυλάκισή της έρχεται σαν μια λύτρωση για την ίδια, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις που είχε κάνει ότι στο ξεκίνημα της προφυλάκισης είχε σκεφτεί ακόμα και να αυτοκτονήσει!

Το άρθρο της Liberation

Αυτή η αποφυλάκιση έρχεται δύο 24ωρα μετά το άρθρο γνώμης της Liberation όπου αναρωτιόταν γιατί εξακολουθεί να κρατείται, ενώ οι υπόλοιποι είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιορισμό, με τον δικηγόρο της Σβεν Μαρί να υποστηρίζει ότι η Εύα Καϊλή αποτελεί ένα τρόπαιο για την βελγική δικαιοσύνη και ιδίως τον Μισέλ Κλεζ, τον διαβόητο δικαστή.

«Το γεγονός ότι ο Αντόνιο Παντσέρι που θεωρείτο εκείνος που κινούσε τα νήματα για το Qatargate αφέθηκε ελεύθερος, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα σχετικά με το γιατί η Καϊλή, που είχε έναν περιθωριάκο ρόλο, συνεχίζει να βρίσκεται φυλακισμένη. Ήταν μάλιστα κι εκείνη που πέρασε περισσότερο χρόνο σε ένα βελγικό cul-de-basse-fosse, στερώντας της την διχρονη κόρη της.

Ο Μαρκ Ταράμπελα, με τη σειρά του, βρίσκεται στις φυλακές Marche-en-Famenne, από τις 10 Φεβρουαρίου. Η σύλληψή του από τις βελγικές αρχές υπό την εντολή του ανακριτή Μισέλ Κλεζ, δημιουργεί ακόμα περισσότερα ερωτήματα. Κι αυτό γιατί κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του από την αστυνομία, δεν εντοπίστηκε τίποτα παράνομο. Ούτε στους τραπεζικούς του λογαριασμούς, ενώ ο ίδιος ψήφισε την άρση της δικής του βουλευτικής ασυλίας για να μπορεί να εξηγηθεί ελεύθερα ενώπιον του δικαστή.

Σε αντίθεση δηλαδή με την Καϊλή που τουλάχιστον είχαν βρεθεί στην κατοχή της 600.000 ευρώ, που η προέλευση τους παραμένει ακόμα αβέβαιη, δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό για τον Ταράμπελα, για να είναι ακόμα φυλακισμένος. Το μοναδικό στοιχείο που έχουν οι αρχές στα χέρια τους, είναι τα 120.000 ευρώ που δήλωσε ο ίδιος ο Παντσέρι ότι του έδωσε, χωρίς όμως να υπάρχει ίχνος από αυτά.

Γιατί λοιπόν Καϊλή και Ταράμπελα παραμένουν στη φυλακή;

Ίσως το μοναδικό ενδεχόμενο που οι δύο Ευρωβουλευτές βρίσκονται υπό κράτηση, είναι η δημόσια ασφάλειά. Αλλά κι αυτό δεν μπορεί να σταθεί σαν επιχείρημα, μιας και κανένας από τους δύο δεν έχουν ποινικό μητρώο. Δεν απείλησαν και δεν σκότωσαν κανέναν, δηλαδή», έγραφε μεταξύ άλλων το άρθρο της Liberation.

«Η κυρία Καϊλή υψώθηκε ως ένα σύμβολο για να πουν μέσα απ’ αυτήν ότι “ακόμα κι αν έχεις υψηλή θέση, θα παραμείνεις στη φυλακή”. Κι ήταν ένα όχημα για να πουν σε άλλους νομοθέτες “μην συμμετέχεις σε διαφθορά γιατί θα πας φυλακή για πολύ καιρό”», είχε υποστηρίξει ο Σβεν Μαρί πριν μερικές μέρες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η Εύα Καϊλή θα βρεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό στο ίδιο σπίτι με τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι και την κόρη τους, ιδίως από τη στιγμή που η δική του στάση την άφησε έκθετη.

Πηγή: Intronews.gr

Διαβάστε επίσης:

Αλέκος Συσσοβίτης: «Ο Έλληνας έχει ζήσει εδώ και χρόνια σε μια χώρα που κυριαρχεί το ρουσφέτι και η αναξιοκρατία»

Χριστίνα Μηλιού: «Τα τελευταία χρόνια ζω μόνη μου -Mετά τον θάνατο του πατέρα μου έγιναν όλα ακαριαία»

Διονυσία Γεωργιάδου για Πάνο Νάτση: «Δεν θέλω να δω τις “Σέρρες”, δεν το αντέχω»

Keywords
Τυχαία Θέματα