Δημήτρης Παπανικολάου για το σύνδρομο Άσπεργκερ: «Ήρθε η κόρη μου και μου ζήτησε να…»

Για το φάσμα του αυτισμού στο οποίo βρίσκεται τόσο ο ίδιος όσο και η κόρη του μίλησε σήμερα (1/6) στον ΕΡΤ ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Συγκεκριμένα, ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν» και -μεταξύ άλλων- εξομολογήθηκε πως πήρε την αποφασίσει να μιλήσει και για την περίπτωση της κόρης του όταν η ίδια και η σύζυγός του τον παρότρυναν να το κάνει.

«Το έκανα για την προστασία του παιδιού μου, γιατί συνέβαιναν διάφορες περίεργες συμπεριφορές με bullying και

τέτοια και όταν δημοσιοποιείς ένα τέτοιο θέμα και λόγω του ότι εγώ είμαι αναγνωρίσιμο πρόσωπο, τότε οι καλοί γίνονται καλύτεροι και οι κακοί κάνουν πίσω. Οι καλοί υπερισχύουν», είπε αρχικά ο Δημήτρης Παπανικολάου.

«Είχα διαγνωσθεί και εγώ με το σύνδρομο Άσπεργκερ, Τότε πήγαινα με την γυναίκα μου για ψυχοθεραπεία, γιατί αν δεν είμαστε εμείς καλά δεν είναι κανένας γύρω μας. Έπρεπε να ξέρουμε πώς θα είμαστε εμείς καλά με ένα τέτοιο θέμα στο σπίτι για να στηρίζουμε και το παιδί και τον εαυτό μας. Έλεγα για πολλούς μήνες στην γυναίκα μου να μιλήσουμε δημόσια για την κόρη μας και δεν ήθελε για να μην στιγματιστεί το παιδί.

Η κόρη του Δημήτρη Παπανικολάου, Άρια

Εγώ εκεί λοιπόν, σκέφτηκα ότι αφού ο γιατρός μου είπε ότι έχω στοιχεία Άσπεργκερ, θα βγω και θα πω για εμένα. Το ίδιο βράδυ λοιπόν, η κόρη μου και η γυναίκα μου ήρθα μαζί και μου είπαν να μιλήσω ανοιχτά για την Άρια», συμπλήρωσε στην εκπομπή της ΕΡΤ ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Διαβάστε επίσης:

Κιβωτός του Κόσμου -Πατέρας Αντώνιος: «Αν μου ζητήσουν συγγνώμη τα παιδιά, θα τα συγχωρήσω»

Εύα Αντωνοπούλου: Το δημόσιο μήνυμα και η συγγνώμη μετά την αποχώρησή της από τον ΣΚΑΪ

Χάρης Χριστόπουλος: «Πώς αξιώθηκα εγώ ο ανήμπορος, ο τίποτα να κρατάω δύο πλάσματα»

Keywords
Τυχαία Θέματα