Δώρα Χρυσικού για την αποφυλάκιση του Λιγνάδη: «Είναι μια ντροπιαστική ημέρα για την ελληνική δικαιοσύνη»

Σήμερα το μεσημέρι (14/7) ο Δημήτρης Λιγνάδης θα περάσεις την πύλη εξόδου των φυλακών Κορυδαλλού καθώς  εξασφάλισε το ποσό των 30 χιλιάδων ευρώ που όρισε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ως εγγύηση για την αποφυλάκισή του.

Μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, το δικαστήριο άφησε έτσι ελεύθερο τον σκηνοθέτη επιβάλλοντας του τους εξής όρους: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ.

Η απόφαση αυτή απογοήτευσε

τα θύματα ενώ προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων εκπροσώπων του καλλιτεχνικού, αλλά και του πολιτικού χώρου.

To πρωί της Πέμπτης (14/7), η Δώρα Χρυσικού εμφανίστηκε στην εκπομπή «Alpha Τώρα» και σχολίασε την απόφαση του δικαστηρίου. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Νομίζω ότι αυτό που λέω εγώ αυτή τη στιγμή αντανακλά την φωνή πολλών ανθρώπων. Είναι μια δύσκολη μέρα, είναι μια ντροπιαστική ημέρα για την ελληνική δικαιοσύνη. Είναι μια απόφαση που νομίζω είναι αντίθετη στο λαϊκό αίσθημα, υπό την μορφή απόδοσης δικαίου. Η απόφαση της αναστολής πάγωσε το Πανελλήνιο. Ο μέσος πολίτης αισθάνεται ότι όταν μια καθαρίστρια επειδή πλαστογραφεί ένα πτυχίο για να μπορέσει να δουλέψει είναι αυτή τη στιγμή στη φυλακή και ένας άνθρωπος που πρωτόδικα καταδικάζεται για δύο βιασμούς ανηλίκων βγαίνει, καταλαβαίνεται ότι για το μυαλό ενός πολίτη αυτό είναι μια παράδοξη απόφαση».

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Αναστασοπούλου: Η έντονη ενόχληση στον αέρα του ΣΚΑΪ -«Είναι ντροπή αυτό, καλό θα είναι να ζητήσετε συγγνώμη»

Δημήτρης Λιγνάδης: Οι πρώτες δηλώσεις του αδελφού του, Γιάννη, μετά την απόφαση του δικαστηρίου: «Δεν έχει διαπράξει κανέναν βιασμό»

Δημήτρης Λιγνάδης: Πλήρωσε την εγγύηση και βγαίνει από την φυλακή

Keywords
Τυχαία Θέματα