Έφυγε από τη ζωή γνωστός τραγουδοποιός

Θλίψη έχει προκαλέσει στην μουσική βιομηχανία ο θάνατος του Ken Hensley…

O γνωστός μουσικός και τραγουδοποιός πέθανε σε ηλικία 75 ετών, “ήσυχα μετά από πολύ σύντομη ασθένεια”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπός του.

Συνθέτης μεγάλων επιτυχιών του ροκ συγκρότημα της δεκαετίας του ’70, Uriah Heep, κιθαρίστας και κιμπορντίστας, ο Ken Hensley είχε πρόσφατα ολοκληρώσει το νέο του άλμπουμ, με τίτλο «My Book

of Answers», το οποίο επρόκειτο να κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2021.

Ο αδελφός τουτραγουδιστή, Trevor Hensley έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

“Η όμορφη σύζυγός του, Μόνικα, ήταν στο πλευρό του και παρηγορούσε τον Ken τα τελευταία του λεπτά μαζί μας. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από αυτήν την τραγική και απίστευτα απροσδόκητη απώλεια”.

Γεννημένος στο Λονδίνο το 1945 ο Ken Hensley μεγάλωσε στο Στίβενεϊτζ και ενηλικιώθηκε εν μέσω της βρετανικής έκρηξης των blues-rock τη δεκαετία του 1960, παίζοντας στην πρώτη του μπάντα, τους Gods με τον Mick Taylor, ο οποίος θα συνέχιζε να συμμετέχει στο συγκρότημα των Rolling Stones και του Jo Mayall.

Το 1969 έγινε μέλος των Spice, που σύντομα μετονομάστηκαν σε Uriah Heep. Πέρασε μια δεκαετία με το συγκρότημα, ηχογράφησε 13 άλμπουμ μαζί τους, prog, blues, heavy metal. Αποχώρησε από το συγκρότημα το 1980. Το μεγαλύτερο χιτ στα charts ήρθε με το «Return to Fantasy», το οποίο έφτασε στο Νο 7 στο chart των βρετανικών άλμπουμ το 1975, τέσσερα άλμπουμ τους από αυτήν την περίοδο έφτασαν επίσης στο chart Top 30 των ΗΠΑ

Διαβάστε περισσότερα:

Συγκινεί ο Θανάσης Κουρλαμπάς: Η αναφορά στις απώλειες που έχει βιώσει

Ελένη Μενεγάκη: Δείτε φωτογραφίες από τις τελευταίες αγορές που έκανε πριν το lockdown!

Άγριες Μέλισσες: Όσα θα δούμε στα τέσσερα νέα επεισόδια της ερχόμενης εβδομάδας!

Keywords
Τυχαία Θέματα