Φαίη: Ο σοβαρός λόγος που κρύβεται πίσω από την επιλογή του φορέματός της στο “The Voice”

Η εμφάνιση της Φαίης στο πρώτο live του The Voice με ένα υπέροχο μίνι φόρεμα με την υπογραφή της Celia Kritharioti προκάλεσε πολλά και ποικίλα σχόλια.



Αν και αρχικά πολλοί ξαφνιάστηκαν με την επιλογή της -πίσω της κρύβεται η ενδυματολόγος, Ειρήνη Βάσσου– και τόνισαν πως ήρθε… δεύτερη

αφού το είχε φορέσει πρώτη η Heidi Klum στον τελικό του γερμανικού GNTM, οι άνθρωποι της πιο γρήγορα ανακυκλώσιμης τέχνης κατάλαβαν αμέσως πως αυτό δεν έγινε ούτε τυχαία, ούτε από κάποιο λάθος.

View this post on Instagram

A post shared by GERMANY*S NEXT TOPMODEL (@germanysnexttopmodel)

Αντίθετα ήταν σκόπιμο και τελείως συνειδητό, ακολουθώντας τη Νο1 τάση της μόδας, το sustainability, δηλαδή την βιωσιμότητα, η οποία έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια ως ανάγκη όλων όσων σέβονται το περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Από τη μία οι κλιματικές αλλαγές και από την άλλη τόσο τα μεγάλα brands με τις πανάκριβες δημιουργίες όσο και οι οικονομικές αλυσίδες – κάθε εβδομάδα γεμίζουν τα ράφια τους με μια καινούργια συλλογή- που μας έχουν μετατρέψει όλους σε υπερκαταναλωτικά όντα έχουν ανεβάσει τη βιομηχανία της μόδας στη Νο2 πιο ρυπογόνα στον πλανήτη μετά από αυτή του πετρελαίου.

Οι λόγοι; Σπαταλούνται πολλοί πόροι -κυρίως νερό- του φυσικού περιβάλλοντος στην παραγωγή και γίνεται απίστευτη χρήση συνθετικών ινών και άρα εκπομπών άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Επίσης, το εργατικό δυναμικό που καλύπτει αυτές τις ανάγκες δουλεύει κάτω από αντίξοες συνθήκες χωρίς ασφάλεια, υγειονομική περίθαλψη, συμβάσεις  σωματεία και με πενιχρές αμοιβές.

Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς;

Μα να είμαστε πιο προσεκτικοί στις αγορές μας αλλά και στα ρούχα που επιλέγουμε να φορέσουμε, να τσεκάρουμε τις ταμπέλες στις οποίες αναγράφονται τα υλικά τους,  από τι είναι φτιαγμένο το κάθε ρούχο, να τα χαρίζουμε, να τα δίνουμε σε όσους έχουν ανάγκη, να τα ανακυκλώνουμε στους μπλε κάδους -σίγουρα υπάρχει ένας κοντά σας-  και να τα φοράμε ξανά και ξανά με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Ακριβώς όπως κάνουν και πολλές αγαπημένες μας  celebrities που φροντίζουν πάντα στα διασημότερα events να δίνουν το καλό παράδειγμα και να μας εμπνέουν.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι: Kate Middleton και Cate Blanchett από τα χτεσινά βραβεία Bafta οι οποίες έκαναν δύο εμφανίσεις που έγιναν το απόλυτο viral της ημέρας. Και δικαιολογημένα.

Ας τις δούμε αναλυτικά:

Η Kate Middleton φόρεσε ξανά τη λευκή δημιουργία του Alexander McQueen που είχε επιλέξει για την ίδια περίσταση 4 χρόνια πριν με μια μικρή τροποποίηση στον ώμο και διαφορετικό styling.

Τα μαύρα -opera gloves και τα ίσια μαλλιά κάνουν όλο το look σημερινό και φρέσκο.

Το πριν:

Και το μετά:

Και κατόπιν η Cate Blanchett με το μαύρο φόρεμα, Maison Margiela που φόρεσε πριν 8 χρόνια στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ -μόνη διαφορά οι έξτρα τονισμένοι πια ώμοι και τα κοσμήματα.

Γενικά ο Martin Margiela ήταν ο πρώτος σχεδιαστής που έφερε την… επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση στη μόδα.

Συγκεκριμένα από την πρώτη συλλογή του το 1989 έως την τελευταία του το 2009 δημιούργησε top από vintage δερμάτινα γάντια, πουλόβερ από στρατιωτικές κάλτσες, κοσμήματα από χρωματισμένο πάγο που έλιωναν και έβαφαν τις δημιουργίες του και ολόκληρες συλλογές από vintage ενδύματα.

Το πριν:

Και το μετά:

Πηγή φωτογραφιών: © Jeff Spicer/ Frank Trapper/ Chris Jackson/ Samir Hussein/ Corbis/ Getty Images / Ideal Image

Δείτε ακόμα:

BAFTA Awards 2023: Οι πιο καλοντυμένες stars στο κόκκινο χαλί- Ποιες κέρδισαν τις εντυπώσεις;

Keywords
Τυχαία Θέματα