Φωτιά στη Μάνδρα: Άνδρας «λύγισε» βλέποντας το καμένο σπίτι του

Έναν εφιάλτη ζουν από εχθές οι κάτοικοι της Μάνδρας, οι οποίοι βλέπουν τις φλόγες να έρχονται πολύ κοντά στο σπίτι τους. Την ίδια ώρα τα πύρινα μέτωπα που έχουν ανοίξει είναι πολλά και σε αρκετές περιοχές, με τα βασικότερα να μαίνονται στα Δερβενοχώρια και το Λουτράκι. Μέχρι στιγμής έχουν καταστραφεί τεράστιες δασικές εκτάσεις αλλά και πολλά σπίτια.

Η κάμερα του Open και ο δημοσιογράφος Γιάννης Ρήγος βρέθηκαν στην περιοχή της Μάνδρας και συνομίλησαν με έναν από τους κατοίκους της περιοχής ο οποίος είδε το σπίτι του να παραδίνεται στις φλόγες. Όπως είναι λογικό, ο άτυχος άνδρας

«λύγισε» στην κάμερα μιλώντας για την περιουσία του που είδε να γίνεται καπνός μέσα σε λίγα λεπτά.

«Μείναμε μέχρι το πρωί εδώ, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Είδαμε ότι ο αέρας δυναμώνει. Προσπαθήσαμε να μαζέψουμε τα παιδιά γρήγορα. Η φωτιά πλησίαζε πάρα πολύ γρήγορα και ήταν πολύ δύσκολο… Η φωτιά πέρασε στο σπίτι από τα πεύκα που είναι ακριβώς από πίσω, πέρασε στη σκεπή του σπιτιού και από εκεί μέσα στο σπίτι.

Βρέχαμε το σπίτι από τη 1 μέχρι την τελευταία στιγμή. Είχαμε ενημερώσει να έρθουν από την πυροσβεστική αλλά με τόσες πολλές φωτιές που είναι ενεργές… Οι άνεμοι ήταν πολύ ισχυροί… Τελευταία στιγμή η φωτιά πέρασε απέναντι τον δρόμο και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα φτάσαμε εδώ.

Δε μπορούσαμε να αναπνεύσουμε. Στόχος μας ήταν να φύγουν τα παιδιά – έχω δυο παιδιά – και να βρέξουμε όσο πιο πολύ μπορούσαμε το σπίτι αλλά η ζέστη ήταν τόσο έντονη που στέγνωνε αμέσως. Η οικογένεια τώρα θα μείνει στον αδερφό της συζύγου μου μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε. Είναι δύσκολα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα:

Παρασκευή Κερασιώτη: Με δάκρυα στα μάτια ανήμερα των γενεθλίων της -«Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο…»

Εριέττα Κούρκουλου: «Αυτή η ανάρτηση από την Ελεονώρα Μελέτη μίλησε στην καρδιά μου»

Γρηγόρης Γκουντάρας: Απαντά στα υβριστικά μήνυμα που δέχτηκε για τη φωτιά στο Λαγονήσι

Keywords
Τυχαία Θέματα