Γνωστός Έλληνας αναφέρει: «Σκέφτηκα πως τέτοια κύματα στη ζωή έρχονται λίγες φορές»

Ο Κυριάκος Κυριάκος έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό People και αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, ποιά ήταν η στιγμή που τον καθόρισε σαν άνθρωπο.

Δες απόσπασμα από τη συνέντευξή του.

Υπήρξε κάποια απόφαση που σε καθόρισε, που σε έκανε τον άνθρωπο που είσαι σήμερα;

Ναι. Απαντώ αμέσως «ναι», χωρίς σκέψη, γιατί το έχω αναλύσει. Η πρόταση για να αναλάβω το γραφείο Τύπου του ΠΑΟΚ μου έγινε από τον Γιάννη Γούμενο, έναν μισητό πρόεδρο από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ.

Χωρίς να έχω κάποιον ιδιαίτερο λόγο να αποδεχτώ την πρόταση, γιατί η δική μου δουλειά ήταν τότε στο περιοδικό της ομάδας. Ήταν αρχές του 2004 και η διοίκηση έπρεπε να βρει έναν διευθυντή Επικοινωνίας, όπως ονομάζονται σήμερα. Η θέση αυτή σε συνδέει άμεσα με τον πρόεδρο της ομάδας. Τότε ήταν που έγινε ένας μεγάλος αγώνας μέσα μου, για το αν έπρεπε να κάνω αυτό το τεράστιο βήμα, που θα έχει τη σφραγίδα ενός προέδρου που δεν ήταν αγαπητός από τους φιλάθλους μας. Σκέφτηκα πως τέτοια κύματα στη ζωή έρχονται λίγες φορές. Ή το αρπάζεις και προσπαθείς να το φέρεις στα μέτρα σου ή το χάνεις. Αποφάσισα να το τολμήσω και αισθάνομαι δικαιωμένος. Αυτή η εμπειρία με έκανε να αποδεχτώ και την πρόκληση να κατέβω στην πολιτική τώρα.

Υπάρχει μια πολωμένη ατμόσφαιρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στην οποία εσύ…

Καλά, είχα ξεφύγει κι εγώ ορισμένες φορές. Υπήρξαν φορές που, με κρύο το κεφάλι, μετάνιωσα για το ύφος μου. Όχι για το μήνυμα, όμως, μόνο για το ύφος. Ήταν μια πολωμένη περίοδος, με το παραποδόσφαιρο να είναι «μπετόν». Αυτό είναι ό,τι πιο επικίνδυνο, σε περιόδους καθεστώτων: Όταν η κόπωση των «υποδουλομένων» είναι τόσο μεγάλη, που αρνούνται να το καταπολεμήσουν. Εμείς, ευτυχώς, βρήκαμε τις συνθήκες και την αφορμή που χρειαζόμασταν για να πάμε με το κεφάλι και να τρακάρουμε στον τοίχο, γνωρίζοντας πως μπορούμε να σπάσουμε το κεφάλι μας. Τελικά τα καταφέραμε, μαζί με άλλους κανονικούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Και βλέποντας ότι αυτό αφορά όλο και περισσότερο κόσμο, καταλάβαμε πως και η ευθύνη μεγαλώνει. Για αυτό τον λόγο εγώ και οι υπερπολύτιμοι συνεργάτες μου, όπως ο Παναγιώτης Αρωνιάδης, προσπαθούσαμε να κρατάμε τα γκέμια και δεν επιτρέπαμε το συναίσθημά μας να βγει on camera. Θεωρώ πως τα πράγματα θα γίνονται όλο και καλύτερα από εδώ και πέρα.

Στην πολιτική υπάρχει αντίστοιχα πολωμένο κλίμα. Πιστεύεις πως μπορεί ένας πολιτικός να μιλά και να ακούγεται χωρίς να χρησιμοποιεί λαϊκιστικές μεθόδους, κορόνες και ακραίο λόγο;

Ναι, το πιστεύω. Υπάρχει μια σιωπηλή πλειοψηφία κανονικών ανθρώπων. Οι άνθρωποι που αρέσκονται στον ακραίο λόγο, τις φωνές και τις τεντωμένες φλέβες είναι μια ηχηρή μειοψηφία. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι κανονικοί, αντιμετωπίζουν προβλήματα στην καθημερινότητά τους, η νέα γενιά διαθέτει γνώσεις και μόρφωση, οπότε βρίσκουν τις συγκεκριμένες μεθόδους απωθητικές. Όταν βλέπουν κανονικούς ανθρώπους στην κεντρική πολιτική σκηνή, με όραμα, διάθεση, ιδέες, ενέργεια, ένσημα, αντοχές και ικανότητες διαχείρισης, ο κόσμος θα στραφεί και πάλι στην πολιτική.

H αντίδραση του Ιβάν Σαββίδη στην παραίτηση

Δυσκολεύτηκε να το αποδεχτεί. Στην αρχή νόμιζε πως του έκανα ναζάκια. Η σχέση μας ύστερα από τόσα χρόνια είναι ανθρώπινη, υπάρχει κατανόηση, άλλωστε δεν έχει τόσο πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα να τον καταλαβαίνουν και να τους καταλαβαίνει. Μόλις του εξήγησα τους λόγους της απόφασής μου, μου ευχήθηκε “καλή επιτυχία”. Εξακολουθούμε να έχουμε μια πολύ ζεστή σχέση.

Διαβάστε ακόμα: Δείτε την τελευταία αδημοσίευτη συνέντευξη του Πάνου Ζάρλα

Keywords
Τυχαία Θέματα