Κ-Beauty: Γιατί έχουν όλες τρέλα με τα κορεάτικα καλλυντικά;

Το glowy skin, η αλαβάστρινη, δροσερή και super hydrated επιδερμίδα που έχουν οι κορεάτισσες είναι ζηλευτή και σίγουρα θέλουμε να αποκτήσουμε και εμείς. Το πρόσωπό τους που ακτινοβολεί υγεία είναι η κινητή διαφήμιση των προϊόντων που χρησιμοποιούν ευλαβικά.

Η φιλοσοφία ομορφιάς τους είναι πολύ συγκεκριμένη και στοχευμένη ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας για αυτό ακολουθούν πολλές και διαφορετικές τεχνικές στην περιποίηση του προσώπου τους. Όλες οι μέθοδοι όμως έχουν ένα

κοινό σκοπό, να προσφέρουν το μέγιστο της ενυδάτωσης και λάμψης στην επιδερμίδα.

Έχω μυηθεί και εγώ στην πιστή τήρηση της skincare routine μου και έχω πολλά αγαπημένα προϊόντα ομορφιάς που αγοράζω ξανά και ξανά! Δεν είναι τυχαίο που είναι viral πολλά από αυτά στο TikTok.

Βάση και της προσωπικής μου εμπειρίας λοιπόν πάμε να δούμε μαζί γιατί έχουν όλες τρέλα με τα κορεάτικα και εάν όντως προσφέρουν αυτήν την ευεξία, αναζωογόνηση και διατήρηση της νεανικής όψης που υπόσχονται.

Αρχικά να πούμε πως τα κορεάτικα προϊόντα επικεντρώνονται στην επίτευξη και τη διατήρηση ενός υγιούς, λαμπερού δέρματος μέσω μιας ολοκληρωμένης ρουτίνας περιποίησης με ιδιαίτερα ευεργετικά συστατικά και πρακτικών αυτοφροντίδας.

Τα βασικά οφέλη της K-Beauty τάσης:

#Υγιές δέρμα:

Η κορεάτικη ομορφιά εστιάζει στη φροντίδα και διατήρηση της υγείας του δέρματος και όχι απλώς στην κάλυψη των ατελειών. Ο στόχος είναι να έχετε μια καθαρή, λαμπερή επιδερμίδα που να φαίνεται ωραία ακόμα και χωρίς ίχνος μακιγιάζ.

#Ενυδάτωση:

Ένα βασικό δόγμα της κορεατικής περιποίησης είναι η ενυδάτωση. Πολλά προϊόντα έχουν σχεδιαστεί για να ενυδατώνουν σε βάθος και να κλειδώνουν την υγρασία με σκοπό τη βελτίωση της υφής και της ελαστικότητας του δέρματος. Το essence, το face mist, διάφοροι οροί όπως νιασιναμίδη, υαλουρονικό οξύ και πεπτίδια, βρίσκονται στα top 3 της ενυδάτωσης.

#Πρόληψη:

Η κορεάτικη ομορφιά δίνει έμφαση στην προληπτική περιποίηση του δέρματος από μικρή ηλικία, με στόχο να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες του δέρματος πριν γίνουν σημαντικά ζητήματα με χρήση προϊόντων που στοχεύουν σε συγκεκριμένα προβλήματα. Για αυτό υπάρχει πληθώρα προϊόντων με διαφορετικά συστατικά, στοχευμένης δράσης που είναι ακόμα και για τα πιο ευαίσθητα δέρματα.

#Προσαρμογή:

Η φιλοσοφία ενθαρρύνει τα άτομα να προσαρμόσουν τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας τους με βάση τον μοναδικό τύπο δέρματος, τις ανησυχίες και τις ανάγκες τους. Και όχι επειδή κάτι είναι μόδα ή το χρησιμοποιεί η φίλη μας. Αυτή η εξατομικευμένη προσέγγιση βοηθά στην επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων.

#Layering:

Η ρουτίνα περιποίησης δέρματος περιλαμβάνει έως και 10 βήματα και είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της κορεάτικης φιλοσοφίας ομορφιάς. Περιλαμβάνει την χρήση διαφορετικών προϊόντων το ένα πάνω από το άλλο, από το πιο λεπτόρρευστο στο πιο παχύρρευστο, όπως καθαριστικά, τονωτικά, ορούς, αιθέρια έλαια, ενυδατικές κρέμες και αντηλιακά.

Κάθε βήμα εξυπηρετεί έναν συγκεκριμένο σκοπό, βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων αλλά και στην παροχή των μέγιστων οφελών στο δέρμα. Ρίξτε μια ματιά στην “7-skin method” στο “Skin flooding” που σας έχω γράψει στο παρελθόν για να καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ!

#Φυσικά συστατικά:

Η κορεατική περιποίηση δέρματος συχνά ενσωματώνει φυσικά συστατικά όπως εκχυλίσματα βοτάνων, σαλιγκαριών, συστατικά που έχουν υποστεί ζύμωση και παραδοσιακές θεραπείες. Αυτά τα συστατικά θεωρούνται πιο ήπια αλλά και αποτελεσματικά.
Ένα κορυφαίο skincare συστατικό κατά τη γνώμη μου είναι το centella aciatica που καταπραΰνει το ερεθισμένο και ευαίσθητο δέρμα.

#Απαλή προσέγγιση:

Η κορεάτικη ομορφιά προωθεί μια ήπια προσέγγιση στην περιποίηση του δέρματος, αποφεύγοντας τις σκληρές χημικές ουσίες που μπορεί να βλάψουν τον φραγμό του δέρματος.

#Εκπαίδευση:

Η κορεατική βιομηχανία ομορφιάς δίνει έμφαση στην εκπαίδευση των καταναλωτών σχετικά με το δέρμα τους, βοηθώντας τους να κάνουν ενημερωμένες επιλογές για προϊόντα και ρουτίνες. Έτσι φροντίζουν και καλύτερα το δέρμα τους. Και εννοώ πως ακόμα και στα καταστήματα που έχουν ανοίξει στην Ελλάδα με κορεάτικα καλλυντικά σου εξηγούν επισταμένα την χρήση του κάθε προϊόντος και σου προτείνουν το κατάλληλο για την επιδερμίδα σου.

#Αυτοφροντίδα και τελετουργία:

Η κορεάτικη φιλοσοφία ομορφιάς ενθαρρύνει τη μετατροπή της ρουτίνας περιποίησης του δέρματος σε μια μορφή αυτοφροντίδας και χαλάρωσης. Το να αφιερώνεις χρόνο για να περιποιηθείς τον εαυτό σου, το “me time” που λέμε, θεωρείται ένας τρόπος για να διώξεις το άγχος.

#Μακροπρόθεσμη εστίαση:

Αντί να αναζητά γρήγορες λύσεις, η κορεατική φιλοσοφία ομορφιάς εστιάζει σε σταδιακές αλλά σταθερές λύσεις.

#Ανθεκτικότητα του δέρματος:

Η κορεατική περιποίηση του δέρματος στοχεύει στην ενίσχυση του φυσικού φραγμού του δέρματος, καθιστώντας το πιο ανθεκτικό σε εξωτερικούς στρεσογόνους παράγοντες όπως η ρύπανση και οι ακτίνες UV. Για αυτό και δεν υπάρχει περίπτωση το τελευταίο βήμα στην φροντίδα του προσώπου να είναι η χρήση αντηλιακού. Είναι και τα πιο ελαφριά και λεπτόρρευστα που κυκλοφορούν στην αγορά και best sellers παγκοσμίως.

Προσωπικά λατρεύω την κορεάτικη φιλοσοφία ομορφιάς και είμαι εθισμένη με αρκετά K-Beauty products. Η φιλοσοφία αυτή  συνδυάζει την επιστήμη, την παράδοση και την αυτοφροντίδα για το πιο λαμπερό δέρμα ever. Δεν έχει να κάνει μόνο με το πώς φαίνεστε, αλλά με το πώς νιώθετε και πώς νοιάζεστε για τον εαυτό σας.

Πηγή φωτογραφιών: Pexels

Μια ματιά ακόμα:

Η ιστορία του μακιγιάζ από το 1920 έως σήμερα. Τι άλλαξε πραγματικά;

Keywords
Τυχαία Θέματα