Κάρολος Γ’: Η πρώτη συνάντηση με την πρωθυπουργό Liz Truss στο παλάτι του Μπάκιγχαμ

Στο Λονδίνο βρίσκεται ο βασιλιάς Κάρολος Γ”, μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών.

Ο νέος βασιλιάς, έτυχε θερμής υποδοχής κατά την άφιξή του στο Μπάκιγχαμ, από το πλήθος κόσμου που βρίσκεται εδώ και πολλές ώρες στο σημείο για να αποτίσει φόρο τιμής στη Βασίλισσα.

Το απόγευμα της Παρασκευής, η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Lizz Truss, και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της μετέβησαν στο παλάτι του Μπάκινγκχαμ για ακρόαση με τον νέο βασιλιά Κάρολο.

The Prime Minister has arrived at Buckingham

Palace for an audience with The King. pic.twitter.com/YRLvZ4GHyV

Royal Central (@RoyalCentral) September 9, 2022

Ο Κάρολος Γ’ θα ανακηρυχθεί επισήμως βασιλιάς αύριο, Σάββατο (10.09.2022), στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Διαδοχής στο Λονδίνο, ανακοίνωσαν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Στις 20:00 το βράδυ (Ελλάδας, 18:00 ώρα Βρετανίας) θα απευθυνθεί, για πρώτη φορά ως βασιλιάς στους Βρετανούς.

Το Συμβούλιο Διαδοχής θα συνεδριάσει αύριο στις 10:00 (τοπική ώρα, 12:00 ώρα Ελλάδας) στο Παλάτι του Αγίου Ιακώβου και η ανακήρυξή του ως βασιλιά θα αναγνωσθεί δημόσια μία ώρα αργότερα από τον εξώστη αυτής της κατοικίας και στη συνέχεια, την επομένη, σε όλες τις επαρχίες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πηγή: ant1news.gr

Διαβάστε ακόμα:

Κωνσταντίνος Εμμανουήλ: «Ήμουν σε σχέση 3 χρόνια με γνωστό τραγουδιστή»

Χριστίνα Αλούπη: «Έπιασα τον εαυτό μου να έχει κάποια δείγματα κατάθλιψης»

Παγιδευμένοι: Δείτε πότε κάνει πρεμιέρα η νέα δραματική σειρά του ΑΝΤ1

Keywords
Τυχαία Θέματα