Κάρολος Γ’: Στέφθηκε Βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου -Φωτογραφίες από την τελετή

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η στέψη του Βασιλιά Καρόλου Γ’.

To τελετουργικό γεγονός πραγματοποιήθηκε στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ το μεσημέρι του Σαββάτου 06/05), εκεί όπου ο Κάρολος στέφθηκε και επίσημα Βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου.

Έτσι, ο Κάρολος Γ’ έγινε ο 40oς Βασιλιάς που στέφθηκε στο εν λόγω ναό και ορκίστηκε ότι θα κυβερνά με βάση τους νόμους της χώρας και της Κοινοπολιτείας, αλλά και ότι θα υπερασπίζεται την θρησκεία της προτεσταντικής μεταρρύθμισης και της Εκκλησίας

της Αγγλίας.


Με τον ψαλμό 71 από βυζαντινή χορωδία ξεκίνησε η ανάληψη, η τέταρτη ενότητα, κατά την οποία παρουσιάστηκαν και δόθηκαν τα σύμβολα της βασιλικής εξουσίας. Ο πρίγκιπας William παρέδωσε τον μανδύα στον Βασιλιά, στον οποίο δόθηκαν τα σκήπτρα, τα σπιρούνια, τα ξίφη αλλά και η βασιλική σφαίρα.

«Δεχθείτε αυτό το γάντι που θα εδραιώσει την εξουσία σας με ευγένεια και χάρη», είπε ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι. Στο τέλος, στο κεφάλι του Καρόλου τοποθετήθηκε το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου.

Λίγα λεπτά μετά την στέψη του Βασιλιά Καρόλου, ακολούθησε και αυτή της συζύγου του, Camilla.

Πηγή φωτογραφιών: Richard Pohle – WPA Pool/ Phil Noble/ Yui Mok/ Dan Charity/Andy Stenning/ Aaron Chown/ Andrew Matthews/ Getty Images / Ideal Image

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει γνωστός Έλληνας τραγουδιστής: «Βρήκαμε τον καρκίνο στο ξεκίνημά του, ήταν ένα θαύμα»

Πρίγκιπας Harry: Έφτασε μόνος στην τελετή στέψης του Βασιλιά Καρόλου -Βίντεο

Σίσσυ Χρηστίδου: Οι on air ευχές στην Ιωάννα Μαλέσκου για τη γέννηση της κόρης της

Keywords
Τυχαία Θέματα