Κορονοϊός: Νέα “όπλα” στη μάχη κατά της μετάλλαξης Δέλτα-Εμβολιασμοί κατ’ οίκον και αυθημερόν-“Καμπανάκι” για τα νησιά

Μέρες κορύφωσης του τέταρτου πανδημικού κύματος βιώνει η χώρα, αναζητώντας την χρυσή τομή μεταξύ διασφάλισης της δημόσιας υγείας και διάσωσης της φετινής τουριστικής σεζόν, στον απόηχο και των περιοριστικών μέτρων στην Μύκονο.

Παρότι ο «ρυθμός των ραντεβού» για εμβολιασμό σημειώνει αύξηση τις τελευταίες εβδομάδες σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ίδιος έσπευσε χθες να απευθύνει -άλλη μια φορά- δημόσια έκκληση για δυναμική προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα. «Είναι ξεκάθαρο, σύμφωνα και με τα στοιχεία,

ότι η μετάλλαξη “ Δέλτα”, η οποία όπως είχαμε προβλέψει είναι ήδη κυρίαρχη στη χώρα μας, ότι όλοι οι Έλληνες είτε θα εμβολιαστούν, είτε θα νοσήσουν», τόνισε.

Περιοδεύοντας χθες στην Πελοπόννησο, ο Πρωθυπουργός προέτρεψε ακόμη «όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες να εμβολιαστούν, διότι οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν, όχι μόνο να κολλήσουν τον ιό, αλλά και να νοσήσουν σοβαρά». Η σαφής προειδοποίηση του κ. Μητσοτάκη βαδίζει παράλληλα με μια σειρά διατάξεων που επεξεργάζεται πυρετωδώς το κυβερνητικό επιτελείο, προκειμένου να δρομολογηθεί νομοθετικά η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε μια σειρά από επαγγελματικές ομάδες (εργαζόμενοι σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, υγειονομικοί κτλ), ενώ στην ίδια νομοθετική δέσμη θα περιλαμβάνονται και διατάξεις για το δημόσιο τομέα.

Περισσότερα στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμη:

Σία Βοσκανίδου: Δείτε τη μεγάλη αλλαγή που έκανε στο χρώμα των μαλλιών της!

Καίτη Γαρμπή: Τα συγκινητικά λόγια επί σκηνής για τον Τόλη Βοσκόπουλο

Κυριάκος Μητσοτσάκης: Το μήνυμα για τον θάνατο του Τόλη Βοσκόπουλου

Keywords
Τυχαία Θέματα