Κρέμα ματιών: Την φοράτε σωστά; Δείτε τι λένε οι ειδικοί!

Η περιοχή των ματιών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και ευάλωτη. Σε αυτό ακριβώς το σημείο του προσώπου εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια γήρανσης ενώ κάθε φορά που κουράζεστε ή ξενυχτάτε μαύροι κύκλοι και σακούλες κάνουν την εμφάνιση τους.

Αυτοί λοιπόν είναι οι λόγοι που πρέπει να την φροντίζετε με μεγάλη προσοχή. Η κρέμα ματιών βρίσκεται μόνιμα στο μπάνιο σας και μάλιστα από νωρίς, ηλικιακά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eyetitude (@eyetitude_)

Οι ειδικοί επιμένουν πως ναι μεν απλώνετε καθημερινά την κρέμα ματιών σας αλλά το κάνετε σωστά;

Δείτε στη συνέχεια:

Η κρέμα ματιών πρέπει να εφαρμόζεται σε νωπή επιδερμίδα. Όχι, δεν εννοώ βρεγμένο. Μετά τον καθαρισμό ταμπονάρετε με μία απαλή πετσέτα, μην τρίβετε. Σε ξηρό και απόλυτα στεγνό δέρμα η κρέμα δεν λειτουργεί 100%.

Προσοχή στην ποσότητα. Δεν σημαίνει ότι όσο περισσότερη κρέμα απλώσετε τόσο μεγαλύτερα ή γρηγορότερα αποτελέσματα θα έχετε. Μάλλον το αντίθετο θα καταφέρετε. Μια ελάχιστη ποσότητα είναι υπέρ-αρκετή. ‘Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι οι συσκευασίες τους είναι τόσο μικρές.

Μην απλώνετε την κρέμα κοντά στα βλέφαρα: Κι αυτό επειδή υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν ερεθισμοί και αλλεργίες. Η κρέμα είναι για το δέρμα και όχι για τη φυσική γραμμή των βλεφάρων ή τις βλεφαρίδες.

Αφήστε τη να δράσει: Αφού εφαρμόσετε την κρέμα περιμένετε για λίγο μέχρι να απορροφηθεί. Μόνο έτσι η επιδερμίδα θα είναι έτοιμη να δεχτεί τα προϊόντα μακιγιάζ που ακολουθούν όπως το κονσίλερ για παράδειγμα.

Χρησιμοποιείτε την όπως και την ενυδατική σας, δηλαδή μέρα και νύχτα. Η ευάλωτη περιοχή των ματιών χρειάζεται πλούσια ενυδάτωση και κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Η σωστή σειρά: Ενυδατική κρέμα προσώπου πρώτα και ματιών και στη συνέχεια, εκτός αν έχει ρευστή μορφή οπότε και μπορείτε να την φορέσετε πρώτη.

Ξεκινάτε τα μικρά “χτυπηματάκια” στην περιοχή: Με αυτό τον τρόπο η επιδερμίδα ενεργοποιείται και απομακρύνονται τα πρηξίματα και οι σακούλες.

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash 

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

5 αρώματα για να φορέσεις τώρα στις γιορτές και να μείνεις αξέχαστη!

Αυτές οι κρέμες σώματος μυρίζουν φανταστικά!

Βρήκαμε την κρέμα ματιών που κάνει θαύματα μέσα σε 7 μέρες!

Keywords
Τυχαία Θέματα